Olaroiu si-a montat elevii pentru marele meci. Muzica de Champions League rasuna din difuzoarele stadionului, supuse ultimelor probe dinaintea marelui meci de astazi. Dupa o intirziere de 40 de minute fata de ora anuntata, initial, la 17:10, isi face aparitia pe stadionul numa rul sase din Complexul Ghencea Sorin Paraschiv.

Este urmat, la putin timp, si de ceilalti colegi, foarte relaxati si binedispusi. Incepe sesiunea adhoc de autografe si fotografii cu cei aproape o suta de fani prezent i la primul antrenament oficial de Champions League al unei echipe romanesti dupa zece ani.

Oli fluiera inceperea antrenamentului. Pentru cinci minute jucatorii fac un-doi-uri. Dica - Paraschiv, Goian - Baciu, Thereau - Stancu sau Bostina - Ochirosii. Atmosfera e destinsa, linis tea deplina. Dupa o scurta sedinta de stretching, urmeaza traditionalul cinci contra doi. Goian intra tare la Saban, dar israelianul nu se supara, zimbeste si se ridica.

E pregatit pentru duelul cu Wiltord. Toti sint prega titi. Mai ramine inspiratia, cruciala intr-un asemenea duel. Au expirat cele 20 de minute deschise presei. Stttt!!! Lasati-i sa se pregateasca in liniste.

Costica Vilcea, in Ghencea

Prezenta neobisnuita, aseara, in Ghencea, dupa antrenamentul francezilor. Presedintele CCA, Costica Vilcea, a fost surprins asteptind sa intre la tribuna oficiala a arenei, acolo unde isi are biroul Mihai Stoica. Oficialul a zimbit incurcat in momentul in care a dat nas in nas cu ziaristii. In aceasta dimineata are loc Comitetul Executiv al FRF, unde s-ar putea decide eliberarea sa din functie.

GHINION .Tabela nu e gata

Dupa ce a existat posibilitatea ca stadionul din Ghencea sa aiba o tabela cu plasma, asemanatoare celei a lui Arsenal, se pare ca aceasta nu va fi pusa la punct pina la ora inceperii meciului. Un alt ecran va fi instalat, provizoriu, pentru ca arena sa aiba o tabela. Acesta va sta in fata tabelei vechi, pe el putindu-se vedea si chipurile celor 22 de jucatori ce vor intra pe teren.

Houllier s-a menajat

Dupa ce a suferit un atac de cord pe cind era antrenorul lui Liverpool, Gerard Houllier a stat foarte linistit la sedinta tehnica de aseara, intervenind foarte rar in desfasurarea acesteia. Cel care a mai explicat citeva lucruri jucatorilor a fost secundul sau, cel care a condus si jocul pe teren redus dintre fotbalistii lui Olympique Lyon.

Tiago joaca sigur azi

Chiar daca Tiago, mijlocasul adus de la Chelsea, nu a evoluat in ultimul meci din campionat, cel cu Lille, se pare ca a fost recuperat pentru meciul de astazi. Cu problemele musculare rezolvate, portughezul a fost unul dintre cei mai activi fotbalisti ai lui Houllier aseara, la antrenamentul oficial.

Lyon, model de constanta

Transformarea lui Lyon intr-una dintre cele mai puternice formatii din Liga in ultimii ani este reliefata si de faptul ca francezii au pierdut doua intilniri din ultimele 22 de meciuri disputate in cea mai importanta competitie europeana.

Francezii sint veteranii Ligii

Daca la Steaua, meciul cu Dinamo Kiev a insemnat pentru jucatori debutul in Liga Campionilor, in lotul lui Lyon sint nu mai putin de trei jucatori care au peste 50 de prezente in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. Atacantul Sylvain Wiltord a bifat deja 71 de prezente in vreme ce Carew si Coupet au cite 52, respectiv 51.

Perfecti in deplasare

Pentru Lyon nu pare sa existe ideea de meci pe teren propriu sau meci in deplasare, francezii cistigind toate meciurile oficiale disputate afara in acest sezon. Campiona Frantei s-a impus cu 3-1 la Nantes, 2-1 la Bordeux, 4-1 la Nice si 3-1 la Lorient, avind un golaveraj excelent, 12-4. Sezonul trecut Lyon a stabilit un record pentru campionatul din Hexagon, 12 victorii in 19 deplasari.

MEME STOICA "Lyon e cea mai puternica echipa dintre toate cele pe care le-am intilnit in cariera mea. Anul trecut, am spus acelasi lucru despre Villarreal, insa acum m-am razgindit. Francezii sint puternici rau de tot si au un jucator, Malouda, pe care eu il consider cel mai bun din lume"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.