Schimbari. Comitetul Executiv al FRF va propune astazi demiterea actualei conduceri a Comisiei Centrale a Arbitrilor

In primele noua etape de campionat, arbitrii romani au stricat mai bine de jumatate din meciurile disputate. O parte, din nestiinta, dar cele mai multe pentru ca asa erau directivele. In urma numeroaselor reclamatii ale conducatorilor de cluburi, Mircea Sandu a convocat astazi Comitetul Executiv la FRF. Sursele noastre federale ne-au soptit ca Mircea Sandu va forta demiterea celor 14 membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor, in frunte cu presedintele Gheorghe Constantin, zis "Valcea". In locul sau va fi promovat Marcel Lica, fost arbitru international si printre putinii din actuala conducerea a CCA care nu are vreo ruda de gradul intai arbitru divizionar.

Ajung la vorba lui Craciunescu

Presedintele FRF va incerca, de asemenea, eliminarea din corpul observatorilor de joc a tuturor celor care si-au promovat copiii in arbitraj sau au rude de gradul intai fotbalisti in activitate. Numele grele vizate sunt Gheorghe Constantin, Constantin Gheorghe, Vasile Avram, Mircea Nesu, Ioan Igna, Mircea Salomir si Patritiu Abrudan. Sandu vrea sa elimine astfel orice urma de suspiciune din jurul meciurilor din prima liga, in special. Va fi greu. Chiar daca acestia vor fi trecuti "in rezerva", ca sa zicem asa, parghiile vor ramane.

Culmea este ca se va propune reducerea numarului de membri din CCA, adica exact ce a facut Ion Craciunescu inainte sa fie dat afara.

Kassai, omul din umbra

Omul care s-a aflat in aproape toti ultimii 16 ani in spatele manevrelor din arbitraj este Adalbert Kassai. Singura perioada cand influenta secretarului general al FRF a scazut este cea in care presedinte al CCA era Ion Craciunescu. Pentru ca acesta a mers pe mana lui Gica Popescu la ultimele alegeri pentru postul de presedinte al federatiei, a fost indeparat. Odata cu inscaunarea lui Constantin "Valcea" in aceasta functie, Adalbert Kassai si-a reintrat in drepturi. Pe culoarele federale, lupii tineri maraie neincetat ca Bella Kassai este cel care hotaraste delegarile arbitrilor, iar ca "Valcea" era doar un om de paie, pozitie care i se pregateste de altfel si lui Marcel Lica, succesorul sau.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.