Arbitrajul romanesc se indreapta cu pasi repezi spre un faliment declarat. Macinata de acuzatii, de suspiciuni sau de greseli omenesti, tagma cavalerilor fluierului nu mai poate sa-si spele imaginea urmarita de o impartialitate evidenta. Culmea, daca teoretic toate echipele ar trebui tratate cu aceeasi masura, se vede treaba ca presiunile de orice fel venite din partea formatiilor Dinamo, Steaua sau Rapid au ca efect dezavantajarea "celor multi si provinciali".

Ultimul eveniment de acest gen s-a intamplat la partida Steaua-Gloria Bistrita, unde arbitrul Trandu si-a ascuns "greseala omeneasca" de a oferi "militarilor" un penalty gratuit sub o ploaie de cartonase galbene acordate cu marinimie gazdelor.

De la succesul fabulos din confruntarea cu Dinamo Kiev din Liga Campionilor, Steaua a mers pe un traseu descendent in privinta modalitatii de abordare a partidelor din campionatul intern. Cu Rapid a jucat doar o repriza, e adevarat in 10 oameni, dar a fost si "ajutata" de orbirea subita a lui Marian Salomir la hentul in careu al lui Goian sau la al doilea galben pe care-l merita Lovin. Unde mai pui ca in campionat cu o etapa inainte de confruntarea cu giulestenii, Steaua fusese sprijinita de un alt arbitru cu probleme oftalmologice, Cristi Balaj, care nu a vazut un penalty clar pentru pitesteni la 0-0.

Dupa Rapid a urmat meciul de pomina cu Dinamo, unde Corpodean a fost facut albie de porci de stelisti, acestia considerandu-l vinovat pentru insucces, desi poate mai degraba asistentul Nagy trebuia acuzat pentru declansarea "nebuniei" din teren. In plus, ca joc, Steaua a parut obosita si interesata doar de a se apara, singura faza periculoasa fiind un sut al lui Badea de la 25 de metri! Cum nimeni din staff-ul Stelei nu a declarat public faptul ca echipa nu prea a jucat in stilu-i caracteristic, toata frustrarea vizavi de infrangere s-a revarsat asupra lui Corpodean.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.