Optimism. Fiul fostului dictator vorbeste exclusiv pentru "Averea" despre sansele echipei sale de suflet in cea mai tare competitie europeana intercluburi

Valentin Ceausescu este un tip discret. Pe culoarele salilor de judecata accepta cu greu sa vorbeasca despre procesele pe care familia sa le-a intentat statului roman. Daca il intrebi insa despre Steaua, fata i se lumineaza si accepta dialogul fara rezerve. Nu-l intereseaza problemele de arbitraj din competitia interna si nici nu comenteaza iesirile suburbane ale celor care conduc in prezent Federatia, Liga si cluburile de fotbal.

Excesiv de politicos, dialogheaza competent despre sansele europene ale echipei pe care a condus-o in urma cu 20 de ani spre castigarea Cupei Campionilor Europeni.

Se teme de Lyon

Nu a vazut meciul de la Kiev, pentru ca a fost plecat in strainatate, dar stie tot despre echipele din grupa E. "Real Madrid este de batut. A ramas doar numele, echipa nu mai este atat de puternica. Oricum este, din punct de vedere valoric, sub Olympique Lyon.
Aceasta este cea mai puternica echipa a grupei. Cred totusi ca daca se va organiza, Steaua poate obtine un rezultat de egalitate pe propriul teren. Acest punct ii va da sanse reale la calificarea in faza superioara", a declarat Valentin Ceausescu pentru "Averea". S-a ferit sa dea pronosticuri, dar crede ca echipa antrenata de Cosmin Olaroiu nu-si va incheia aventura europeana inaintea Craciunului.

Prieten cu Lacatus

Imediat dupa meciul Stelei cu Dinamo Kiev, Valentin Ceausescu a revenit in tara si s-a oprit la Arad. Acolo, a petrecut cateva ceasuri in compania lui Marius Lacatus (foto) si Helmuth Duckadam. "Ei mi-a povestit cat de bine a jucat Steaua la Kiev", spune Ceausescu. Lacatus este unul dintre cei mai buni prieteni ai sai. In anii tulburi, cand fiul fostului dictator era vanat de noua conducere politica, Lacatus i-a luat apararea public si a continuat sa-l viziteze. O atitudine asemanatoare au avut Duckadam, Boloni, Dan Petrescu si ceilalti fotbalisti pe care i-a ajutat sa castige singurul trofeu important al fotbalului romanesc.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.