Dupa infrangerea la scor suferita de Universitatea Craiova la Cluj, in "intermediara" de la mijlocul saptamanii trecute, patronul oltenilor, Adrian Mititelu, a amenintat tot staff-ul tehnic al echipei cu demiterea in cazul in care "alb-albastrii" nu castiga nici contra Otelului. Si cum galatenii lui Grigoras au venit in Banie, au batut si au plecat, Mititelu s-a tinut de cuvant.

Directorul tehnic Costica Stefanescu, antrenorul principal Ovidiu Stanga si "secundul" Nae Ungureanu au fost anuntati la sfarsitul meciului cu Otelul ca sunt demisi, singurul din vechiul "staff" care a fost pastrat fiind Daniel Mogosanu. Noul antrenor al Universitatii Craiova va fi Stefan Stoica, fostul "secund" al ucraineanului Oleg Protasov la Steaua si al lui Ioan Andone la formatia cipriota Omonia Nicosia.

Vine impreuna cu cumnatul sau

Dupa ce a renuntat la vechea conducere tehnica, Adrian Mititelu n-a stat mult pe ganduri pentru a numi un nou antrenor. Patronul "Stiintei" s-a orientat imediat spre Stefean Stoica, un fost jucator al Craiovei in perioada anilor ’90 si care s-a aflat pe bancile tehnice ale unor formatii de top, in speta Steaua (ca secund al lui Oleg Protasov) si Omonia Nicosia (in postura de asistent al lui Ioan Andone). Chiar daca se afla sub angajament cu formatia din capitala Ciprului, Stoica a acceptat imediat oferta si va veni in Banie impreuna cu cumnatul sau, Stefan Crisan, care va indeplini functia de antrenor cu portarii. De alftel, acesta din urma nu este un necunoscut pentru mai vechii suporteri ai Universitatii, el aparand poarta oltenilor la inceputul anilor ’90 si evoluand apoi in Germania, la FC Nurnberg, unde a concurat pentru postul de titular cu Andreas Kopke, fostul goal-keeper al reprezentativei "panzerelor". De asemenea, antrenor secund va fi Daniel Mogosanu, singurul pastrat din vechea "garda".

In alta ordine de idei, patronul gruparii din Cetatea Banilor sustine ca este dispus sa mai cumpere jucatori pentru a intari echipa, asta insa cu conditia ca antrenorul sa garanteze pentru respectivii fotbalisti. "Nu vreau sa arunc banii pe fereastra. Daca noul antrenor imi va garanta ca jucatorii au valoare, sunt dispus sa platesc atat cat va fi nevoie pentru a-i aduce", a afirmat Mititelu.

Beldeanu - numit director tehnic, Ungureanu asteapta explicatii

De asemenea, Adrian Mititelu a mai decis sa-l numeasca pe Aurica Beldeanu in functia de director tehnic al Universitatii Craiova, in locul lui Costica Stefanescu. Aceasta masura a fost luata deoarece nici Stefan Stoica, nici Stefan Crisan si nici Daniel Mogosanu nu detin licenta PRO, necesara pentru a fi angajat cu acte in regula ca antrenor la un club din Liga I. Beldeanu a mai fost director sportiv al "Stiintei" si in primele doua etape ale sezonului in curs, numai ca de aceasta data el nu va raspunde pentru rezultatele echipei "alb-albastre".

In ceea ce-l priveste pe fostul "secund" al formatiei oltene, Nicolae Ungureanu, acesta a declarat ca asteapta ca patronul Adrian Mititelu sa-i explice motivele demiterii. "Deocamdata, pe mine nu m-a anuntat nimeni de demitere, asa ca astept explicatii in acest sens. Asa am patit si la Pandurii Targu Jiu, unde am fost dat afara fara nici un motiv concret", a mentionat Ungureanu la putin timp dupa incheierea meciului cu Otelul Galati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.