Patronul Stelei, Gigi Becali, i-a scandalizat pe cetatenii romani de origine maghiara, prin declaratiile discriminatorii facute dupa meciul de campionat cu Dinamo, cand l-a numit pe arbitrul Miklos Nagy "tusier ungur". Presedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Muresan, va inainta un memoriu catre FRF, LPF si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. seful Stelei, Gigi Becali, i-a jignit pe tusierul Miklos Nagy si pe patronul clujean Arpad Paszkany, despre care a spus ca sunt unguri si comploteaza impotriva echipei din Ghencea.

"Sa castige CFR Cluj campionatul, sa ne facem de rasul lumii, ca sa ne fure ungurii la noi in tara, sa fim de ras", a tunat Becali dupa ce Nagy a semnalizat lovitura lui Thereau asupra lui Moti, in meciul cu Dinamo. "Ce a spus Gigi Becali este instigare la ura interetnica, iar asta este cea mai grava. in fotbalul romanesc avem deja echipe internationale, cu jucatori rromi, unguri, sarbi, francezi sau de alte nationalitati. Nu poti acuza si jigni pe cineva doar pentru ca este de alta etnie", a declarat Iuliu Muresan. De asemenea, presedintele UDMR, Marko Bella, este de parere ca declaratiile lui Becali sunt inadmisibile si cere CNCD sa ia masuri impotriva patronului din Ghencea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.