Arbitrajul din derby-ul cu Steaua este considerat de Dinu Gheorghe drept "bomboana de pe coliva", cu atit mai mult cu cit dupa meci s-a creat senzatia ca Rapid a fost echipa favorizata de arbitri

"Dupa opt etape pot sa spun ca ierarhia e stabilita in proportie de 75 la suta de arbitraj. Este o ierarhie mincinoasa. Sint momente in care nu mai stii ce sa le explici jucatorilor. Nu contestam pozitia ocupata de Dinamo, au cistigat atitea meciuri, foarte bine. Dar nu putem sa uitam penalty-urile care nu ni s-au acordat", a spus oficialul rapidist.

"Cred ca dupa meciul cu Steaua daca mai erau 2-3 emisiuni sportive reiesea in final ca noi am fost favorizati de arbitrul Salomir, si nu Steaua. Arbitrajul acela a fost bomoboana pe coliva sau cireasa de pe tort. Dupa sase etape in care am fost dezavantajati, cu Steaua au zis sa nu ne mai chinuim si am fost <>", a afirmat Gheorghe.

Presedintele gruparii giulestene a explicat ca nu il deranjeaza greselile de arbitraj in favoarea sau impotriva echipei Rapid, ci maniera de arbitraj, dind ca exemple ca asistentul Dragos Iliescu la meciul cu Pandurii Tirgu Jiu, centralul Sorin Corpodean la cel cu UTA, asistentul Sebastian Stoianov la cel cu Universitatea Craiova si centralul Vasile Bratu la cel cu Poli Timisoara.

Dinu Gheorghe a solicitat arbitri straini la derby-ul cu Dinamo, programat pe 1 octombrie, in cadrul etapei a X-a a Ligii I: "Facem asta pentru ca nu credem ca in clipa de fata un arbitru roman de pe lista FIFA poate sa duca jocuri intre Steaua, Dinamo si Rapid. Motive ar fi presiunea fantastica pusa asupra lor, unii poate nu sint in forma, unii nu au valoare. Mai sint si unele motive la care s-a referit domnul presedinte (n.r. - Mircea Sandu) si intr-o zi vor plati pentru asta. Si daca nu vor plati pe calea justitei, vor plati pe calea divina".

Presedintele FC Rapid a precizat ca fundasul Cristian Sapunaru nu este suspendat trei etape in cupele europene pentru cartonasul rosu primit partida de tineret Germania - Romania, asa cum a anuntat presedintele FRF in conferinta de presa de joi. "Noi am primit de la UEFA ca el a fost suspendat trei etape, apoi am cerut lamuriri suplimentare si am primit raspunsul chiar ieri. Iar acolo se spune ca Sapunaru are drept de joc pentru Rapid in Cupa UEFA imediat. El este suspendat la nivelul echipelor nationale, nu in cupele europene", a explicat Dinu Gheorghe.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.