Suspiciunile legate de credibilitatea concernului Balkan Petroleum-VGB, care a devalizat bugetul statului cu zeci de milioane de dolari, au fost confirmate ieri, cind Tribunalul Bucuresti a dispus retinerea fratilor Iancu, Marian si Alexandru. Cei doi detin, prin firma VGB, 50 la suta din actiunile echipei de fotbal Poli Timisoara.

In aceasta pauza competitionala, gruparea de pe Bega a facut achizitii fabuloase, cheltuind aproape doua milioane de euro pe transferurile jucatorilor Cosmin Contra, Viorel Moldovan, Ovidiu Petre, Gabriel Caramarin, Gigel Coman sau Marius Popa, dar si pe al antrenorului Cosmin Olaroiu, luat de la FC National. In plus, fotbalistii ramasi in lotul Politehnicii dupa era Dobos au semnat contracte a caror valoare s-a triplat. "Nu stiu nimic de acest lucru. Ma aflu la Londra. Am incercat sa-l contactez pe domnul Marian Iancu, dar acesta avea telefonul inchis", ne-a declarat Marian Anton, unul dintre consilierii clubului timisorean.

Aceeasi politica a strutului a adoptat-o si fostul patron Anton Dobos, actual consilier al presedintelui Emil Rosianu: "Nu declar nimic. Voi de unde stiti?".
De la o formatie despre care s-a spus ca sta pe un munte de bani, Poli s-ar putea chiar desfiinta, odata cu blocarea conturilor patronilor arestati ieri. Inca de acum citeva saptamini, "Evenimentul zilei" a avertizat ca Poli Timisoara a incaput pe mina unor afaceristi dubiosi. Totul pare sa se naruiasca precum un castel de nisip. Exista posibilitatea ca vedetele arvunite in aceste saptamini sa paraseasca "Orasul florilor" spre echipe cu siguranta financiara.

In vreme ce patronii lor dadeau cu subsemnatul la tribunal, trupa condusa de Cosmin Olaroiu a disputat, in Cipru, un meci de pregatire in compania sud-coreenilor de la Dragons Chun Nam, noua formatie a stelistului Adrian Neaga. Banatenii au cistigat, scor 1-0, prin golul marcat de Silvasan (min. 11).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.