Chiar daca sufera si chiar daca picajul e evident, Valencia se pastreaza pe cai mari inaintea razboiului cu Steaua. Colectiv sau individual, spaniolii sunt oricum peste noi. Tocmai de aceea, sansa "ros-albastrilor" sta astazi intr-o intoarcere din drum a destinului.Iluziile fotbalului romanesc isi joaca in aceasta seara existenta pe un stadion strain si dornic de revansa. Lovita din toate partile, Valencia primeste Steaua cu speranta ca daca Spania este tot mai greu de supus, atunci macar trimisii Estului in Europa pot fi imblanziti. Macar prin logica lucrurilor, Valencia are totul de partea ei: valoare, traditie, nevoie, forta si atitudine. De partea cealalta, oamenii lui Zenga mizeaza pe rezistenta si adulmeca surpriza doar in virtutea faptului ca patronul flutura, din doua in doua minute, cuvinte mari si pungi cu bani.

Cam putin, totusi, pentru ca primavara sa devina primavara si nu doar o scurta aventura la mijloc de februarie. Valencia - Steaua poate insemna pentru fotbalul romanesc inceputul unei revanse pe care am cam obosit s-o asteptam sa apara de dupa colt. Daca Steaua va reusi sa gestioneze tensiunea momentului si sa-si traiasca secunda de glorie, atunci s-ar putea sa gasim raspunsul asteptat la intrebarea referitoare la calificare. Daca nu, avem toate sansele sa ramanem si mai departe pe trotuarul performantei, regretand etern ca, atunci cand portile ni se deschid, reusim intotdeauna sa dam cu capul de pragul de sus. si sa ramanem acolo, in fata usii, asteptand resemnati esecul care va veni.

Politia iberica, la vanatoare de imigranti ilegali romani

Prin Valencia circula zvonul potrivit caruia, la meciul de miercuri, Politia pregateste o vasta actiune de prindere a romanilor ce stau ilegal pe teritoriul Spaniei. Astfel, oamenii de ordine din orasul iberic urmeaza sa abordeze inainte de partida orice persoana suspecta care va purta insemnele Stelei. Acestia vor fi condusi in dubele Politiei, unde li se vor cere actele. in cazul in care vor fi dovediti ilegali, romanii vor fi trimisi acasa sau vor fi amendati.

Spaniolii au vrut sa-i faca pe stelisti membri de partid!

Stelistii au avut ieri liber o ora si jumatate pentru a colinda centrul orasului. Primul popas l-au facut in Mall-ul "El Corte Ingles", insa, desi au nimerit in plin sezon de reduceri, putini au fost cei care si-au cumparat ceva. Explicatia a oferit-o Paraschiv: "in Italia, Walter ne-a lasat doua zile sa hoinarim prin magazine si ne-am facut plinul acolo". Mijlocasul liderului s-a aratat dezamagit de faptul ca Ricki Neaga va pleca in Coreea, la Chunan Dragons. "Dupa ce l-am pierdut pe Aliuta, fostul meu coleg de camera transferat la Rapid, acum ma paraseste si Ricki. O sa raman din nou singur. N-o sa mai stau cu nimeni, pentru ca cine sta cu mine pleaca afara!". Lovin a fost globetrotterul echipei. El a alergat din magazin in magazin, insa nu a facut cine stie ce cumparaturi.

"Ros-albastrii" au preferat sa bea cate o cafea sau un suc in localurile valenciene. Neaga, nedespartit de caciulita sa norocoasa, s-a plimbat impreuna cu "Para", Cristea a stat nedespartit de Nicolita, iar Dorinel Munteanu (foto medalion) s-a aratat foarte surprins cand i-au picat ochii pe o reclama ce o reprezenta pe Nadia Comaneci evoluand la barna, la JO de la Montreal. in general, stelistii au refuzat sa dea vreo declaratie, marturisind ca vor vorbi dupa cele doua meciuri impotriva Valenciei. in alta ordine de idei, "militarii" au fost asaltati in centrul Valenciei de reprezentanti ai Partidului Socialist Spaniol pentru a deveni membri, insa au refuzat elegant propunerea!

Helmuth Duckadam a fost uitat acasa

Fostul mare portar al Stelei, Helmuth Duckadam, e dezamagit de faptul ca nu a fost invitat de Gigi Becali sa mearga in Spania pentru a urmari partida cu Valencia. "Nu stiu ce s-a intamplat. Pur si simplu nu am primit invitatie", a declarat aradeanul. Eroul de la Sevilla, care este si vicepresedinte PNG, crede ca patronul Stelei a uitat de el. "Probabil ca Gigi a uitat de mine, altfel nu-mi explic de ce nu am fost invitat", a mai afirmat, dezamagit, Duckadam. in schimb, pe lista de invitati ai patronului Stelei s-au regasit manelistul Adi de la Valcea si luptatori de la clubul Steaua Wu Shu, in total 170 persoane, care au plecat, ieri dimineata, de pe "Baneasa", la Valencia. "2-1 pentru noi, un gol Cristea", a decretat, la plecare, Becali.

150 de fani din Romania

INLOCUITORI. Presedintele gruparii Valencia, Juan Bautista Soler, a inceput cautarea unui antrenor care l-ar putea inlocui pe Claudio Ranieri din sezonul viitor, printre numele vehiculate fiind Javier Irureta (Deportivo La Coruna), Cesar Ferrando (Atletico Madrid), Quique Sanchez Flores (Getafe) sau Joaquin Caparros (FC Sevilla). FANI. Aproximativ 150 de suporteri din Romania vor fi prezenti la meci. Suporterii au plecat, duminica, de la Bucuresti, cu trei autocare, urmand sa ajunga la Valencia in aceasta dimineata. Sunt asteptati la stadion alti 300 de romani stabiliti in Spania. EMOTII. Stelistii au ajuns, luni, in jurul orei 17.30 (ora Romaniei) in Spania, dupa un zbor de 90 de minute cu emotii, pe ruta Milano - Valencia. Membrii delegatiei, care a aterizat pe aeroportul Manises, au povestit ca a fost "teroare in aer", dupa ce avionul a intrat de mai multe ori in zone de turbulente.

Seara, de la ora jocului, 22.30, fotbalistii au efectuat un antrenament la baza de pregatire "Ciudad Deportiva". Aseara, de la ora 21.00, "militarii" au facut sedinta de pregatire oficiala, pe "Mestalla". ZENGA. Antrenorul a organizat ieri o conferinta de presa: "in sfarsit vom juca un meci oficial, ca ma saturasem de amicale. Daca pierdem cu 3-0, e normal, pentru ca jucam cu cea mai buna echipa din lume din 2004, insa nu avem nimic de pierdut. Trebuie sa jucam fara frica".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.