Nu e usor sa scrii rindurile de mai jos. Nu e usor sa afli ca un copil de doi ani are sanse mici de supravietuire dupa ce a fost depistat cu o tumora pe creier. Nimic nu e usor atunci cind viata nu te intreaba de sanatate nici macar in momentele in care ai cea mai mare nevoie de ea

Zilele negre din viata lui Cosmin Pascovici continua. In urma cu patru zile, fiul sau Dennis a fost diagnosticat cu tumora pe creierul mic, iar miercuri a suferit o prima interventie chirurgicala reusita. Ieri, insa, surse medicale din cadrul spitalului Bagdasar au dezvaluit pentru Sport Total ca vestile nu ar fi chiar atit de bune pe cit pareau initial.

In ciuda faptului ca profesorul Vlad Ciurea a facut tot ce i-a stat in putinta pentru ca micutul Dennis sa iasa cu bine din acest impas, se pare ca, avind in vedere virsta destul de frageda a copilului, dar si dimensiunile extrem de mari ale tumorii, s-ar putea ca acesta sa nu reziste operatiei finale. Sau, in cel mai fericit caz, daca va rezista, atunci va ramine cu serioase sechele pentru tot restul vietii.

Conform acelorasi surse, se pare ca boala ar fi aparut ca urmare a unei maladii congenitale, intilnita tot mai des in ultimul timp. Profesorul a mai operat astfel de cazuri, este pregatit, dar testele arata ca pacientul nu ar putea rezista. Sansele ca el sa fie recuperat suta la suta sint mici, chiar si in cazul unei operatii reusite, a precizat sursa.

De altfel, cadrele medicale au cazut de comun acord ca, cel mai bine pentru familia Pascovici, ar fi ca micutul sa fie operat mai devreme de doua saptamini, termenul stabilit initial. Astfel, operatia finala va avea loc, cel mai probabil, luni. In alta ordine de idei, ieri, Cosmin Pascovici a fost vizitat la spital de colegul si prietenul sau, Dennis Serban, eroul derby-ului cu Steaua.

"Avea o voce slabita, dar mi-a spus ca starea micutului e stabila. Mi-a venit sa pling cind l-am vazut. Nu se poate asa ceva, nu inteleg de ce i se intimpla tocmai lui", a povestit Dennis.

Interventia lui Badea

Un episod incredibil s-a petrecut miercuri, in ziua cind a avut loc prima operatie. Conform normelor impuse in astfel de cazuri, imediat dupa ce Dennis Mihai Pascovici a iesit din blocul operator, medicii nu au avut la dispozitie decit un singur tub respirator, cu ajutorul caruia micutul a putut respira artificial! Situatia l-a alarmat imediat pe Nicolae Badea, boss-ul dinamovist luind legatura cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, caruia i-a adus la cunostinta cele intimplate. Demnitarul a cerut imediat o ancheta interna.

Trei cazuri in doua luni

Pentru profesorul Ciurea nu este o premiera cazul lui Dennis Pascovici. Profesorul a avut, in ultimele doua luni, alti trei copii cu afectiuni asemanatoare, ale caror operatii, chiar daca reusite, nu i-au ajutat prea mult. Corpul, din cauza ca nu este foarte rezistent la virstele fragede, a cedat in doua dintre cazuri, unul ajungind pina la Viena, dar tot fara mari sanse de reusita.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.