Miza enorma a acestui campionat a inceput sa scoata in evidenta si partea urita a fotbalului nostru. Dupa ce, la finalul derby-ului Dinamo - Steaua, oficialii din Ghencea l-au atacat virulent pe Mircea Sandu, replica acestuia a venit ieri, lovind atit in stelisti, cit si in arbitri. Nasul promite o revolutie

Declaratiile lui Gigi Becali, de genul: "Mircea Sandu nu a vrut arbitri straini la derby. E o conspiratie pusa la cale de el, Borcea, Corpodean si Cluj pentru a distruge Steaua", nu aveau cum sa ramina fara efect. Ieri-dimineata, la Casa Fotbalului, Mircea Sandu a convocat o intilnire cu reprezentantii celor patru echipe din Capitala. Rind pe rind, Nicolae Badea si Cristi Borcea (Dinamo), Dinu Gheorghe (Rapid), Valeriu Arga- seala (Steaua) si Constantin Iacov (FC National) au ajuns la sediul FRF, unde au discutat pret de doua ore cu seful FRF.

Subiectele de discutie: problemele de si din arbitraj, inclusiv nepotismele care domina structurile de conducere ale CCA, atitudinea conducatorilor de cluburi - cazurile Meme Stoica si Marian Iancu. Imediat dupa terminarea sedintei, Mircea Sandu a organizat o conferinta de presa in care a expus toate temele de discutie.

"Gigi Becali a spus despre mine ca m-ar fi putut cumpara cu 500.000 de dolari, dar ca ar fi facut-o altcineva. Ii cer sa vina cu dovezi si astept scuzele dinsului", si-a inceput discursul Nasul. Acesta a continuat, spunind ca i-a ra- mas dator cu un raspuns personal managerului Stelei, Mihai Stoica:

"Cind vad accesele de furie necontrolate ale oficialilor, mi se face teama. Sa-mi pui in circa ca eu nu am vrut arbitri straini, e instigare, domnule Stoica. Daca nu-si va schimba atitudinea, atunci mi-o voi schimba eu. Nu e o amenin- tare".

Referitor la insinuarea conform careia jocurile ar fi facute de FRF pentru Dinamo, Sandu a punctat: "Asa am facut si anul trecut, cind am aranjat campionatul pentru Steaua?! O prostie. Domnului Stoica ii e greu sa inteleaga ca e un bun manager, dar ca la fotbal e sub mine. Ii inteleg frustrarea de dupa rezultat, dar ar trebui sa inceteze cu atitudinea asta".

Tonul iritat a continuat: "Spune ca ii pare rau ca m-a sustinut la alegerile de anul trecut? Si eu ce sa-i fac? Eu stiu daca m-a sustinut? Nu ma intereseaza! Eu am fost ales de majoritate. Ce ar trebui sa fac acum? Sa tin cu cele 130 de cluburi care m-au ales si sa ma razbun pe celelalte?".

Propunerea lui Nicolae Badea

Boss-ul lui Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ca a propus FRF ca arbitrii straini sa vina nu numai la meciurile dintre echipele mari ale campionatului, ci si la partidele din subsolul clasamentului: "Asa ar fi cel mai corect. Strainii sa arbitreze si derby-urile pentru evitarea retrogradarii".

Asteapta flagrantul

Mircea Sandu a dezvaluit ca, inca din 2002, a cerut DNA ascultarea telefoanelor oamenilor din fotbal si ca nici acum nu a primit nici un semn. "Am discutat cu oameni din toate esaloanele si doar un fost jucator, actualmente antrenor, mi-a promis ca-mi va aduce un flagrant. Astept in continuare, pentru ca ar fi bine sa dam un exemplu", a spus Mircea Sandu.

MIHAI STOICA (manager general Steaua): " Nu ne mai intereseaza campionatul. Poate ca Rom66,666% dintre membrii Comisiei de Urgenta sint vinovati (Mircea Sandu, Dumitru Dragomir). Arbitrajul cu Dinamo a fost comandat, pentru ca jocurile sint facute pentru ei. Orice e posibil. Mircea Sandu poate chiar si sa ne suspende terenul. Chiar sa retrogradeze Steaua, pentru ca a jucat in albastru!a Sandu"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.