Cand Steaua s-a calificat dupa zece ani in grupele Champions League, multi au oftat socotind milioanele de euro pe care urmeaza sa le primeasca de la UEFA. Putini realizeaza ca acestea sunt rezultatele firesti ale unei bune politici manageriale. Steaua a inceput construindu-si o echipa competitiva. A reusit, gratie antrenorilor Walter Zenga si Oleg Protasov. A fost adus apoi Cosmin Olaroiu, care a reusit sa gestioneze perfect un fond bun de jucatori si sa scoata din ei tot ce pot oferi mai bun pe teren. Pana aici, toata lumea stie.

In spatele acestei strategii, a stat tot timpul unul dintre cei mai antipatizati manageri din Liga I, Mihai Stoica. Algoritmul este fara fisura: Gigi Becali da multi bani, Mihai Stoica ii gestioneaza perfect, Cosmin Olaroiu e maresalul echipei.

Bani, bani si iarasi bani

Ultimii veniti in echipa manageriala a campioanei sunt Cristian Bivolaru si Daniel Ciuraru. Primul a fost responsabilul FRF pe probleme internationale si se va ocupa la Steaua, prin firma sa (BCC Sport Consultancy & Management), de ceea ce stie sa faca cel mai bine in acest domeniu: relatia cu UEFA si contactele cu cluburile puternice. Daniel Ciuraru, mai putin cunoscut neavizatilor, este unul dintre fondatorii ISM-ului si implicit unul dintre cei mai buni specialisti romani in marketing sportiv. El va trebui sa vanda brandul Steaua. Dupa datele noastre, cele mai puternice firme straine cu reprezentante in Romania fac deja coada la oferte de sponsorizare. Asadar, chit ca Steaua va pierde aproximativ un milion si jumatate de euro, doar pentru ca prefera sa joace cele trei meciuri din grupe pe propriul teren si nu pe "National", va recupera mult mai mult din publicitate si vanzarea insemnelor clubului. Robinetul cu bani s-a deschis, asadar.

"Pas" impresarilor

Steaua este primul club din tara care a renuntat la serviciile impresarilor. In contrapartida, si-a alcatuit cea mai puternica echipa de scouteri (n.r. - descoperitori de talente). Intre cei care cauta fotbalisti pe care sa-i achizitioneze Steaua se afla fosti internationali ai Romaniei. In Spania si Portugalia actioneaza Gica Craioveanu (foto). Gabi Popescu urmareste jucatori in Germania, Franta si Serbia, iar Liviu Ciobotariu in Belgia si Olanda.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.