Nici de aceasta data romanii nu au facut furori la BCR Open. Andrei Pavel a fost invins, ieri, de fostul lider mondial, Carlos Moya, scor 4-6, 6-7. Creazul s-a multumit cu 5.300 de euro si trei puncte ATP

Dupa exact zece ani, la acelasi eveniment, in acelasi loc, la Arenele BNR, insa intr-o faza mult mai de inceput a turneului, Andrei Pavel l-a avut, ieri, ca adversar pe Carlos Moya, fostul numar unu mondial. Cneazul nu a reusit nici de data aceasta sa opreasca uraganul spaniol, hotarit sa cistige a 500-a victorie din cariera sa si totodata sa acceada in turul trei al turneului internat ional de la Bucuresti, dotat cu premii in valoare de 325.000 de euro.

Ibericul, in prezent numarul 41 ATP, a reusit in mai putin de doua ore sa treaca de roman, cu scorul de 6-4, 7-6. Moya si-a luat revansa, dupa ce anul acesta, Cneazul il invinsese, in cinci seturi, in turul inaugural al turneului de Grand Slam din Australia.

Prima minge servita a spaniolului, primul as. In mai putin de un minut, Moya a cistigat primul game. Incercarile lui Pavel de a ataca la fileu si de a-l surprinde pe iberic au esuat de fiecare data, spaniolul gasind solutii sa scape si sa puncteze decisiv in primul set.

Sustinut ca de fiecare data cind joaca acasa de un public superb, Andrei a renascut in actul al doilea si s-a tinut indeaproape de favoritul numarul trei al turneului, urmarindu-l pina la tie-break, pe care l-a pierdut cu scorul de 7-5.

"Spectatorii au fost de nota zece. Eu am luat doua decizii gresite, iar daca gindeam corect, as fi putut intoarce scorul in favoarea mea. De asta m-am si enervat putin pe teren. De obicei, incerc sa fiu foarte calm", a spus Pavel.

Eliminare-fulger

Cel de-al doilea jucator romDaca jucatorul nostru se afla la al treilea meci in circuitul ATP, tenismanul din Hexagon este, in prezent, numarul 32 mondial. Partida dintre cei doi nu a fost lipsita de spectacol. La un moment dat, la 1-0 la seturi si 2-1 in al doilea act pentru Mathieu, acesta calca strimb si se alege cu o entorsa. Oaspetele stringe insa din dinti, se intoarce pe teren si in aplauzele publicului cistiga minge dupa minge.

"Am inceput obosit, deoarece in ultima luna am jucat aproape zi de zi, iar pe linga acest lucru m-a durut si piciorul. In plus, adversarul pe care l-am intilnit a fost destul de puternic. Dupa cum s-a vazut, jocul meu are de suferit pe rever", a declarat Crivoi dupa meci.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.