Zece ani a trebuit sa astepte Romania intrarea in grupele Champions League. A facut-o tot prin Steaua, care nu s-a oprit insa doar la atit. Ce seara a oferit echipa campioana milioanelor de fani!

Zece ani a trebuit sa astepte Romania intrarea in grupele Champions League. A facut-o tot prin Steaua, care nu s-a oprit insa doar la atit. Ce seara a oferit echipa campioana milioanelor de fani! Una care sa poata sa-si pastreze farima de ireal mult timp si care sa ne dea certitudinea ca se poate oriunde si oricind. Dupa un rezultat fantastic la Kiev, elevii lui Olaroiu pot juca fara complexe cu Lyon si cu Real.

Zece ani. Timp suficient pentru a stringe frustrare, energie si valoare. Si Steaua le-a strins pe toate. Contaminati cu ideea ca toata lumea le cinta prohodul in grupa E a Ligii Campionilor, ros-albastrii incep meciul fabulos. Minutul trei si Ghionea reuseste sa inscrie dupa un corner al lui Cristocea. Stadionul nu mai tremura, nu mai respira. Ceva ciudat se intimpla pe Olimpic, ceva la care nu se astepta nimeni.

Romanii continua sa atace, ies din transeele sapate la Middlesbrough si ataca la baioneta. Presing sufocant chiar si pentru cei care stau in tribuna. Deposedari la limita. Totul este masura da- ruirii si a talentului. Gol Rebrov (16) si amintirile vin sa intunece memoria fanilor stelisti. Furtuna de zapada ucraineana se pogoara peste rom

Un tablou suprarealist se naste la Kiev. Se apropie pauza. Lovitura libera de la 25 de metri. Unde o fi Radoi acum? Trage Dica... senzational. Minutul 43 si Steaua conduce cu 3-1. O asemenea atitudine a unei echipe romanesti nu s-a mai vazut pina in seara asta. Vine si pauza, desi toata lumea uitase de ea. Fotbalistii lui Olaroiu pornesc si repriza a doua cu aceeasi determinare. Lovin si Paraschiv alearga mai mult decit hotii de cai. Goian si Ghionea resping toate proiectilele catapultate de mijlocasii lui Dinamo Kiev.

Presingul e ucigator, ucrainenii nereusind sa se intoarca nici o clipa cu fata spre poarta lui Carlos. Acest portughez cu fa- ta de clovn ratat a aparat dumnezeies te pina in acest moment. Ochii se lipesc din ce in ce mai mult de ceas. Intra Thereau si Oprita. La ei, antrenorul Demianenko forteaza cu patru atacanti. Scapa Dica pe stinga si arunca mingea peste Sovkovski ca un ba- trin pescar lanseta. E 4-1 si probabil ca iarasi unii conducatori ai altor cluburi incep sa plinga. Fabulos! Se mai pune o caramida mare la moralul unor jucatori care au reusit sa intoarca dezastrul Middlesbrough in favoarea lor. De altfel, de acolo a inceput victoria din aceasta seara.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.