Acuze. Marti seara, la emisiunea "Nasul" (B1TV), Victor Piturca l-a atacat foarte dur pe Horia Ivanovici, directorul saptamanalului "Fanatik" si realizator al emisiunii "Fanatik Show" de la OTV

In prezenta moderatorilor Radu Moraru si Dan Dumitrescu, selectionerul a povestit episoade socante, conform carora Horia Ivanovici ar fi primit mita de la impresarul Ioan Becali, de la patronul Stelei, Gigi Becali si ar fi incercat sa-l santajeze pe capitanul nationalei, Cristian Chivu. Mai mult, Piturca spune ca el insusi ar fi fost "tocat" de ziarist pentru ca nu a acceptat sa mearga la emisiunile sale. In replica, Horia Ivanovici aminteste de trecutul tenebros al selectionerului si de, atentie!, posibilele comisioane pe care acesta le-ar incasa cand titularizeaza jucatori.

Victor Piturca despre Horia Ivanovici

- "Acest om e perceput de colegii lui din presa ca un om care ia spaga, si spaga a luat. Ca eu, cand eram prieten bun cu Giovani Becali, stiam cum venea si ii pupa mana sa-i dea 100 de dolari".

- "E o realitate, fiindca el in fiecare emisiune aminteste numele meu (...) ma ataca tot timpul, dar am inteles ca la o emisiune ar fi zis ca nationala nu este nationala "lu' ma-sa" (...) Acum chiar il vanez si o sa-l dau in judecata pe acest individ. Fiindca eu nu accept ca un analfabet sa se ia de munca mea. Eu cand jucam fotbal el nici nu era nascut. A inceput sa ma judece pe mine un om care santajeaza oamenii. Le cere bani".

- "E vorba de capitanul echipei nationale. De Cristian Chivu. Si mai sunt persoane... chiar cu Gigi (n.r. Becali). Ca in fata mea i-a dat Gigi 1.000 de dolari si pe urma nu stiu de ce i-a cerut banii Gigi inapoi si a inceput cu amenintari, ca ce, i-a dat lui bani?! Chivu mi-a povestit urmatorul episod ca si pe el, pana acum vreo luna, il ataca sistematic (...) s-a dus sa-i ia un interviu si la interviu, Cristi, da-mi si mie 1.000 de dolari ca-mi trebuie. Si a spus cum sa-ti dau eu tie 1.000 de dolari? Pentru ce? Tu vii sa-mi iei mie interviu si sa-mi ceri dolari? Ei, din momentul acela l-a tocat la fiecare emisiune".

- "Am fost atacat de acest om tot timpul. Si ceea ce s-a intamplat la Steaua anul ala, atunci el era sef la "Prosport". Cand a venit prima data in redactie, stiti ce a spus? "Schimbati titlurile, mie imi tocati Steaua si pe Piturca" (...) Cand am preluat echipa nationala, sigur ca ma atacase doi ani de zile, a facut emisiune "Cea mai buna alegere. Victor Piturca clarifica echipa nationala". Imi da telefon a doua zi: vii si la mine la emisiune! Pai, bai, baiatule, tu crezi ca eu asa usor am trecut peste astea? Lasa sa mai treaca putin timp si daca vad ca te-ai schimbat vin. Au trecut trei luni de zile, a vazut ca nu m-am dus si a inceput iar atacurile. El crede ca ma santajeaza pe mine".

Ivanovici: "Nu accept lectii de moralitate de la un fost puscarias!"

"Nu poate da lectii de moralitate presei, in general si mie, in particular, un fost puscarias. Suntem, probabil, singura tara din lume care are selectioner un om care a facut puscarie si care-si petrece noptile jucand barbut si pocher, in loc sa-si analizeze cu atentie adversarii din grupa. Problema de moralitate este uriasa si sunt sigur ca in cel mai scurt timp se va rezolva, fiindca ne face tara de ras. In privinta mea, decat sa vorbeasca despre asa-zisele spagi pe care le-as fi luat cand aveam zece ani, ii recomand sa fie mai atent cu selectia, deoarece la acest capitol selectionerul puscarias este cel care lasa impresia de spaga, pardon ... de comision. In cazul in care va califica nationala, n-are nici un merit major, asa cum n-a avut nici in 1999, cand l-a salvat Gica Hagi.

Avem o grupa atat de usoara, incat si daca ar pregati echipa Oache Piscanu ar trebui sa mergem la Euro 2008. Daca n-ar fi fost las, ar fi acceptat dialogul cu mine in emisiunea lui Radu Moraru. Am sunat sa-mi expun punctul de vedere, dar mi s-a spus ca Piturca nu vrea sa dialogheze cu mine, amenintand ca, in caz contrar, paraseste emisiunea. Il asigur ca as fi fost mai elegant si mai coerent in exprimare decat s-a dovedit domnia sa, care a folosit o ora si jumatate un limbaj desprins la Academia din Orodel. Inchei, amintindu-i lui Piturca Victor o vorba a unui prieten comun, de la care ar fi avut multe de invatat: "Ferice, de cel ce nu te-a cunoscut"!".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.