Principalul favorit al US Open-ului, liderul clasamentului mondial, elvetianul Roger Federer a stabilit, prin victoria de duminica noapte, un veritabil hat-trick. Federer a devenit primul jucator din istoria tenisului care cistiga pentru al treilea an consecutiv atit US Open, cit si turneul de la Wimbledon. Elvetianul, aflat la al 9-lea titlu de Grand Slam din cariera, l-a invins in finala pe americanul Andy Roddick, cu 6-2, 4-6, 7-5, 6-1. Cu aceste 9 titluri cucerite, campionul editiei 2006 a competitiei americane, la numai 25 de ani, ocupa locul 6 in ierarhia cistigatorilor celor patru mari turnee, avind nevoie de inca 5 titluri pentru a-i egala recordul americanului Pete Sampras, care detine 14 titluri.

Este pentru a treia oara cind Roddick este impiedicat de Federer sa cistige o finala de anvergura. In 2004 si 2005, Roddick a pierdut finalele de la Wimbledon in fata elvetianului. Din cele 12 intilniri dintre cei doi, doar una a cistigat-o Roddick. "Am avut un sezon minunat. Pina si eu sint surprins cit de bine au mers lucrurile in ultimii patru ani. Cind am intrat pe teren si l-am vazut pe Tiger (n.r. Tiger Woods) in tribuna am stiut ca trebuie sa cistig, pentru a nu ma face de ris in fata prietenului meu", a spus Roger Federer care, la sfirsitul partidei, a destupat doua sticle cu sampanie Dom Perignon, la vestiare, impreuna cu celebrul jucator american de golf, Tiger Woods.
Cel mai bogat turneu, cele mai tari vedete in tribuna

Editia din acest an a turneului newyorkez a acordat cele mai mari premii din istoria tenisului. Spre exemplu, Maria Sarapova "s-a scos" dupa victoria din finala probei de simplu feminin. Pe linga premiul de 1,2 milioane de dolari, rusoaica a incasat si un bonus de 500.000 de dolari. La fel si elvetianul Roger Federer, care a primit impreuna cu premiul de 1,2 milioane de dolari si o masina de lux, un Lexus RX Hybrid, de la sponsorul principal al intrecerii. Turneul US Open, dar in special cele doua finale la simplu, a adunat pe arenele de la Flushing Meadows numeroase vedete din lumea sportului, de la Hollywood sau din lumea afacerilor.

Printre ei s-au numarat Tiger Woods (celebrul jucator de golf), cu sotia sa, Elin Nordegren (fost model suedez), Jimmy Connors si Monica Seles (ambii fosti mari tenismani), Seal (cintaret) si sotia sa, supermodelul Heidi Klum. De la finala masculina nu au lipsit nici starurile de la Hollywood, precum actorul John Lovitz, Ben Stiller si sotia sa Christine Taylor, dar si Kevin Chase. Din categoria miliardari, prezenti la finala masculina au fost celebrul om de afaceri american Donald Trump, care a venit insotit de nevasta lui, Melania (fost model sloven) si fiul acestora in virsta de 6 luni, Barron. Lista vedetelor s-ar putea incheia cu fostul primar al orasului New York, David Dinkins.

Juniorii, mindria Romaniei

Daca la seniori n-am contat, in competitia juniorilor, Romania a avut un adevarat succes. Perechea Raluca Olaru - Mihaela Buzarnescu, favoritele numarul 2, a cistigat finala de la US Open, scor 7-5, 6-2, in fata principalelor favorite ale turneuului, cuplul Sharon Finchman (Canada)/Anastasia Pavliucenkova (Rusia). Este cea mai mare performanta a Romaniei la juniori din cadrul turneului newyorkez, dupa ce in 2004 perechea Madalina Gojnea - Monica Niculescu a cedat in finala.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.