Integralist la prima partida de campionat in tricoul Fiorentinei, Adrian Mutu a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai gazdelor in meciul de simbata, contra lui Inter, dar echipa sa a trebuit sa se declare invinsa la final (2-3). Internationalul roman a pasat decisiv la primul gol marcat de Luca Toni. Bogdan Lobont a fost rezerva

Se anunta un sezon infernal pentru Fiorentina, care are de recuperat handicapul celor 19 puncte de penalizare dictate ca urmare a implicarii in scandalu Calciopoli. Confruntarea cu Inter a scos in evidenta limitele echipei viola, invinsa in primul rind din cauza greselilor defensive.

Imobila si de cele mai multe ori incapabila sa se opuna inventivitatii ofensive a oaspetilor, apararea a facut inutila cursa de recuperare a echipei lui Cesare Prandelli in repriza secunda, cistigata de gazde cu 2-1.

Inter a deschis scorul repede, prin Cambiasso, care a finalizat superb o actiune cursiva pe traseul Maicon - Crespo - Ibrahimovici. Imediat dupa reusita oaspetilor, Adi Mutu l-a pus la incercare pe Toldo cu un sut de la distanta, oferind fanilor viola iluzia ca se poate.

Dar oaspetii au intrat la pauza cu un avantaj de doua goluri, acelasi Cambiasso penalizind o eroare de plasament a lui Gobbi. Nerazzuri, care controleaza autoritar ostilitatile si dupa reluare, isi concretizeaza inca o data suprematia prin Ibrahimovici, care-l invinge in situatie de unu-la-unu pe Frey.

Fiorentina e in corzi, dar Mutu da inca o data sperante coechipierilor si suporterilor. Decarul nationalei ia o actiune pe cont propriu pe stinga, il pacaleste pe Maicon, intra in centru si ii paseaza decisiv lui Toni, care inscrie (68). Golgeterul campionatului in sezonul trecut isi trece in cont dubla unsprezece minute mai tirziu, dar Fiorentina nu mai are resurse sa forteze egalarea si scapa fara gol in minutele de prelungire la marea ocazie a lui Figo.

Mutu, laudat

Evolutia internationalului roman este laudata de Gazzetta dello Sport: "Mutu este inca inconstant, dar impotriva Interului a convins pe deplin". Pe de alta parte, sursa citata sustine ca "marele dezavantaj al Fiorentinei este faptul ca nu se poate baza pe propria aparare. Ea trebuie sa incerce sa inscrie un gol mai mult adversarului decit sa primeasca unul mai putin".

Roma, victorie fara Chivu

Acuzind o usoara raceala, capitanul Romaniei nu a fost convocat de Luciano Spalletti pentru partida cu Livorno. Giallorossi au debutat cu o victorie in noua editie (2-0), cele doua goluri fiind marcate de De Rossi (45) si Mancini (54). Totti a ratat un penalty in minutul 49.

Juve pe Golgota

Debut neconvingator pentru Juventus in Serie B: torinezii au condus la Rimini prin reusita lui Paro (60), dar s-au vazut egalati cu un sfert de ora inainte de final, desi beneficiau de superioritate numerica. "Drumul Crucii a inceput cum nu se poate mai prost pentru Juventus", a scris Gazzetta dello Sport, in vreme ce site-ul sports.it sustine ca antrenorul Didier Deschamps ar putea fi inlocuit cu Marcello Lippi in cazul in care nu va obtine trei puncte in urmatoarea etapa.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.