Adio! Pilotul german a triumfat pentru a cincea oara in Marele Premiu al Italiei de la Monza si a anuntat ca se va retrage din Formula 1, la finalul acestui sezon

A 90-a victorie din cariera, a cincea la Monza, a 15-a pentru Ferrari in Marele Premiu al Italiei. Superlativele realizate de cel mai mare campion pe care Formula 1 l-a dat vreodata pana acum. Michael Schumacher a ridicat pentru ultima oara bratele in semn de triumf pe legendarul circuit de la Monza. El a anuntat ca se va retrage din lumea Marelui Circ la finalul acestui sezon. Intreaga lume s-a intristat, dar Schumi, cu lacrimi in ochi, a raspuns intrebarilor si a multumit familiei care l-a sprijinit in cei 15 ani de cariera.

Neamtul care a cucerit, pana acum, de sapte ori titlul mondial, a mai dat o proba de profesionalism in cea de-a 15-a cursa a acestui sezon si a ajuns la doar doua puncte distanta de actualul lider al clasamentului si detinator al coroanei supreme, spaniolul Fernando Alonso, care a abandonat. Schumi mai are la dispozitie trei mari premii, ca sa cucereasca al optulea titlu.

Un singur cuvant: titlu. Atat de important. Schumi a subliniat ca vrea sa-i ofere o sansa brazilianului Felipe Massa, pe care-l considera urmasul sau la celebra echipa Ferrari. Duminica, 10 septembrie 2006 a fost o zi trista pentru sportul mondial. Un campion exceptional, Michael Schumacher, a devenit deja legenda.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.