Ca in fiecare an, pe site-ul UEFA este organizat un joc asemanator "Diviziei Fantastice", numai ca, aici, jucatorii sunt cei ai echipelor angrenate in meciurile din Liga Campionilor. Regulile sunt simple: pentru a juca, oricine se poate inregistra si isi poate crea o echipa formata din 15 jucatori. Acestia trebuie sa fie, obligatoriu, doi portari, cinci fundasi, cinci mijlocasi si trei atacanti. Fiecarui fotbalist ii este atribuita o cota (in milioane de euro), iar jucatorul dispune de 100 de milioane de euro pentru a-si alcatui echipa.

7 milioane de euro

Si pana acum existau multi romani care participau la acest joc, premiile (constand in console de joc Play Station) fiind atribuite atat dupa fiecare etapa din Champions League, cat si la final, dar anul acesta interesul a sporit serios, gratie calificarii Stelei in faza grupelor. Astfel, jucatorii lui Cosmin Olaroiu au primit si ei o cota, astfel ca ei pot fi alesi de toti cei care participa la joc. Cel mai bine cotat stelist este Nicolae Dica, golgheterul din campionat al Stelei.

Ex-pitesteanul este apreciat la 7 milioane de euro, el fiind urmat de Nicolita, Oprita si Victoras Iacob, toti trei "valorand" cate 6 milioane de euro. La fel ca si Dica, adica valorand tot 7 milioane de euro, se mai afla si alti mijlocasi foarte cunoscuti si valorosi, cum ar fi Rivaldo (Olympiacos), Guti, Emerson (Real Madrid), Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), Scholes (Manchester United), Gattuso (Milan), Perrotta (Roma), Essien (Chelsea), Van Bommel (Bayern München) sau Dejan Stankovic (Inter).

Romanul cel mai valoros

Anul acesta, Dica poate fi considerat cel mai bun jucator roman din Liga Campionilor. Pentru ca, in afara faptului ca este cel mai scump jucator de la Steaua, Dica este si cel mai bine cotat, indiferent de echipa la care joaca. Astfel, Florin Cernat (Dinamo Kiev) este cotat la 5 milioane euro, iar Adrian Iencsi (Spartak Moscova) la 3,5 milioane de euro (cel mai mic "pret" care se poate plati pentru un fotbalist, la acest joc). De la Sahtior Donetk, cel mai bine plasat roman este Ciprian Marica, cotat la 6,5 milioane euro, in timp ce Razvan Rat este evaluat la 4,5 milioane euro (la fel ca si stelistii Petre Marin si Mihaita Nesu). Pentru cei care vor sa se inscrie in joc, adresa este http:// uclfantasy.uefa.com.