Dupa o pauza de doua saptamani, cauzata de meciurile echipei nationale a Romaniei din preliminariile Campionatului European programat in 2008 in Austria si Elvetia, intrecerea noastra cea de toate zilele revine in prim-plan. Una dintre cele mai atractive partide ale etapei a 6-a are loc pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare. Unde Dinamo, echipa care a avut un start lansat de sezon, cucerind maximum de puncte pana acum, intalneste UTA, revelatia acestui debut de campionat. Unde mai pui ca in postura de adversar al "cainilor rosii" se afla eternul rival al acestora, Marius Lacatus.

Altfel, Steaua se "incalzeste" pentru debutul in "focurile" Ligii Campionilor in compania celor de la FC Arges, echipa ale carei rezultate sunt departe de asteptarile patronilor, iar cealalta "europeana" a noastra, Rapid, incearca sa mai dreaga busuiocul dupa startul slab de sezon in compania fostei formatii patronate de Adrian Porumboiu, FC Vaslui.

Vor continua succesele "cainilor"?

Marius Lacatus a fost perceput dintotdeauna ca un mare dusman al dinamovistilor. Asta cu toate ca fostul numar 7 al celor din Ghencea a marturisit ca, in copilarie, era un simpatizant al "cainilor rosii". Cum Laca a facut insa cariera la Steaua, e lesne de inteles ca el nu poate fi pe placul celor din Soseaua Stefan cel Mare. Mai ales ca nu se poate uita ardoarea cu care "Fiara" aborda meciurile "ros-albastrilor" in memorabilele derby-uri de odinioara dintre cele doua mari rivale ale fotbalului romanesc.

Acum, Lacatus vine din nou in "Groapa". E adevarat, nu din postura de jucator, ci ca antrenor al formatiei UTA. Pe care a preluat-o in aceasta vara, dupa ce aradenii au "sarit" din cea de-a treia in prima liga a tarii noastre gratie fuzionarii cu Liberty Salonta. Fostul stelist a reusit intr-un timp relativ scurt sa puna pe picioare o echipa adunata din toate cele patru zari si iata ca abordeaza intalnirea cu Dinamo de pe locul patru al clasamentului, putandu-se lauda, printre altele, cu o victorie repurtata in fata Rapidului, grupare care s-a batut pana in ultima etapa a sezonului trecut pentru titlu.

De partea cealalta, "cainii rosii" n-au motive de nemultumire pana acum. Chiar daca lotul a fost serios remaniat fata de cel de anul trecut, formatia a inceput in tromba noul campionat, reusind sa acumuleze maximum de puncte. Si ce e mai important, poate, au disparut scandalurile din sezonul trecut, care au bulversat atat de mult evolutia dinamovistilor. Asa ca toata suflarea "alb-rosie" asteapta cu incredere meciul cu UTA, programat duminica seara, in care trage nadejde sa continue sirul victoriilor.

Grigoras vizeaza alte trei puncte

Otelul Galati n-a inceput stralucit campionatul. Totusi, Petre Grigoras a reusit sa-si redreseze corabia la timp, asa ca "siderurgistii" au mai dres busuiocul in ultimele doua etape. Si acum incearca sa urce in clasament, asa ca galatenii nu se gandesc la alta varianta in afara victoriei astazi, impotriva gorjenilor. De partea cealalta, echipa pregatita de Eugen Neagoe lupta pentru pastrarea pozitiei in Liga I, pe care a dobandit-o norocos, prin retrogradarea la "masa verde" a Sportului Studentesc. In consecinta, orice punct e binevenit pentru cei din Targu Jiu.

"Cel mai important meci e cel care urmeaza"

Dupa cinci etape scurse din actuala stagiune, CFR Cluj s-a instalat pe prima pozitie a clasamentului, cu maximum de puncte. Si formatia lui Dorinel Munteanu are toate sansele sa ramana in fotoliul de lider si dupa aceasta runda, avand in vedere faptul ca intalneste o formatie, Jiul Petrosani, care n-a impresionat prin nimic pana acum. Totusi, Dorinel Munteanu (care isi amendeaza elevii chiar si la victorie) tine sa avertizeze ca nu va fi usor. "Am facut un apel foarte serios catre jucatori sa nu considere ca la meciul cu Jiul va fi vorba de un razboi dupa acel 1-5 incasat sezonul trecut la Petrosani. Vreau ca elevii mei sa inteleaga ca trebuie sa traim doar in prezent.

Trecutul si viitorul nu se contabilizeaza. Fiecare punct este important pentru noi si va veni si vremea in care sa ne masuram fortele cu Steaua, Rapid sau Dinamo si vom vedea ce va iesi. Pana atunci, insa, urmatorul meci e cel mai important. Afirm din nou ca se poate castiga un campionat cu victorii la echipele asa-zis mici", a declarat Munti, care nu-i va putea utiliza astazi pe Tilinca (suspendat din cauza cumului de avertismente), pe D. Mitu si pe Tarlea (trimisi la satelitul Unirea Dej pe o perioada nedeterminata).

Repetitie pentru Kiev

Cornel Penescu avea planuri mari in acest sezon cu FC Arges. Dupa ce l-a "matrasit" pe fostul antrenor Sorin Cartu imediat dupa ce a preluat clubul, patronul de la Pic l-a adus in vara pe italianul Giannini si spera ca formatia din Trivale va ataca un loc de Cupa UEFA. Realitatea a fost insa cu totul alta. FC Arges a castigat doar un singur meci, in prima runda, pierzand apoi pe linie, astfel ca abordeaza intalnirea cu Steaua din postura de "lanterna rosie" a Ligii I. Asa ca Penescu e decis sa treaca la sanctiuni si, in acest sens, si-a anuntat fotbalistii ca va lua masuri drastice daca acestia nu vor juca pe viata si pe moarte impotriva Stelei.

De partea cealalta, "ros-albastrii" sunt cu gandul mai mult la confruntarile din Liga Campionilor. Unde vor debuta saptamana viitoare impotriva ucrainenilor de la Dinamo Kiev. In consecinta, e de asteptat ca antrenorul Cosmin Olaroiu sa isi menajeze si astazi mai multi titulari si sa trimita pe teren o formatie cu mai multe rezerve. Asta nu inseamna insa ca stelistii nu trateaza meciul cu toata atentia. Pentru ca tot Olaroiu a recunoscut ca adjudecarea unui nou titlu ramane principalul obiectiv al gruparii din Ghencea.

Dorinta de revansa

De la reluarea noii stagiuni, giulestenii nu prea au multe motive de bucurie. Evolutiie Rapidului de pana acum au fost inconstante, s-au pierdut multe puncte iar echipa lui Razvan Lucescu se prezinta departe de asteptari. Chiar daca oficialii gruparii de langa Podul Grant tot dau vina pe arbitraje potrivnice sau sustin ca echipele pe care le intalnesc joaca pe viata si pe moarte impotriva lor, in timp ce cu rivalii de la Steaua nu prea se obosesc, se vede cu ochiul liber ca jocul Rapidului "scartaie" din toate incheieturile.

Astazi, giulestenii intalnesc pe FC Vaslui, una dintre echipele care i-a chinuit serios in precedenta editie de campionat. Dincolo de razbunarea mult visata, rapidistii trag nadejde ca meciul din aceasta seara sa constituie primul pas spre revenire, admitand ca alte puncte pierdute i-ar cam scoate din lupta pentru titlu. In ceea ce-i priveste, vasluienii lui Gigi Multescu spera ca perioada mai putin fasta a Rapidului sa mai dureze si sa cucereasca macar un punct, care ar fi important pentru ei in lupta pentru supravietuire.

Uitand trecutul

Pe vremuri, Gloria Bistrita - Universitatea Craiova era un meci ce se disputa in pace si prietenie. In acest sens, a ramas in analele fotbalului declaratia acordata acum cativa ani de fostul antrenor al bistritenilor, Remus Vlad, dupa un meci pierdut la Craiova, in care spunea ceva de genul ca "infrangerea noastra este in folosul fotbalului romanesc". Intre timp, insa, s-au schimbat multe. Universitatea Craiova este cu totul alta, de la patron, conducere si pana la jucatori, in timp ce "boss-ul" Gloriei, Jean Padureanu, s-a tot jurat ca s-a lasat de rele si acum joaca "pe bune". Asa ca, daca sefii celor doua cluburi sunt oameni de cuvant, avem toate premisele sa asistam la un meci corect. Intre doua echipe care nu au inceput tocmai fericit noua stagiune si care se vor bate pentru a-si mai imbogati zestrea de puncte. Ca doar vrem sa uitam trecutul, nu?

Duelul politehnistilor

La Iasi avem parte de o confruntare intre studenti. Unii saraci, dar foarte sarguinciosi, care muncesc din rasputeri pentru a trece cu bine examenele (ati ghicit, e vorba de ieseni) si altii cu buzunarele doldora de bani, carora li se fac toate hatarurile, dar care raman intr-una restantieri (cei din Timisoara). Asa ca si obiectivele celor doua echipe este diferit. In timp ce moldovenii se vor bate pentru o victorie rasplatita de "profesorul" Ionut Popa cu o zi libera in plus, banatenii doresc (sau cel putin asa declara) sa confirme o data si o data investitiile masive facute la club. Nu de alta, dar rabdarea fanilor si a patronului Marian Iancu pare sa fi ajuns la limita.

"Bancarii" risca "falimentul"

Parca niciodata nu a avut FC National un debut asa de slab de campionat. Echipa antrenata de Marin Duna se afla pe penultima pozitie a clasamentului Ligii I, cu doar trei puncte, in ciuda faptului ca in "Parcul cu Platani" evolueaza jucatori precum Florentin Dumitru, Lincar, Claudiu Dragan sau Cursaru, care odinioara faceau furori prin fotbalul nostru. Numai ca "bancarii" parca au cam uitat de fotbal si ies in evidenta mai mult prin declaratiile presedintelui Constantin Iacov, care vede comploturi la tot pasul si se ia la harta cu toata lumea. Asa ca daca vor suferi o noua infrangere duminica, la Urziceni, unde dau piept cu o echipa care nu a dezamagit, in ciuda faptului ca joaca in premiera pe prima scena a fotbalului romanesc, viitorul nu va suna deloc roz pentru cei de la National.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.