Principalul favorit de la US Open si dublu detinator al titlului la Flushing Meadows, elvetianul Roger Federer s-a calificat in semifinalele turneului newyorkez. Federer s-a impus in trei seturi, 7-6 (9-7), 6-0, 6-7 (9-11), 6-4, in fata americanului James Blake, reusind astfel sa se califice pentru a 10-a oara consecutiv in semifinalele unui Grand Slam. Federar, care a cistigat in acest an Openul Australiei si turneul de la Wimbledon, va lupta astazi, pentru un loc in ultimul act al competitiei, impotriva lui Nikolai Davidenko (Rusia), cap de serie numarul 7, invingator cu 4-6, 6-7, 6-3, 6-4, 6-4 in meciul cu Tommy Haas (Germania).

La conferinta de presa, Blake a recunoscut ca Federer a fost mai bun si ca spera intr-o revansa pe viitor. "Cred ca scorul spune tot. Roger este mai bun decit mine si trebuie sa accept asta. Setul doi nici nu il mai amintesc... a fost atit de rapid. Oricum ma bucur ca i-am fost cit de cit egal. Sper sa am ocazia pe viitor sa-mi iau revansa. Imi place stilul lui de joc, pentru ca in nicio situatie nu intra in panica. Este foarte calm si joaca mult la greseala adversarului. Dupa mine cred ca este cel mai bun jucator al turneului si va cistiga cu siguranta al treilea titlul de la US Open", a spus Blake. In cealalta semifinala, astazi se vor mai intilni americanul Andy Roddick si rusul Mihail Iujnii.

Romania are success la juniori

Daca singurul roman prezent pe tablourile de seniori de la US Open, Andrei Pavel, a fost eliminat in primul tur de Andre Agassi, in competitia juniorilor chiar avem succes. Raluca Olaru s-a calificat in sferturile de finala la simplu, trecind in turul trei cu 7-6, 4-6, 6-3, de americana Julia Cohen, cap de serie nr. 6. Pentru un loc in semifinale, Raluca o va intilni pe favorita principala, Anastasia Pavliucenkova (Rusia), care a invins-o in doua seturi simetrice, 6-2, 6-2, pe britanica Jade Curtis.

Si in probele de dublu stam bine. Perechea Mihaela Buzarnescu/Raluca Olaru (cap de serie nr. 2), a dispus cu 6-1, 6-2 de cuplul Nikola Hofmanova/Diliara Saidhodjaeva (Austria/ Uzbekistan), urmind a intilni in sferturi perechea americana Kristy Frilling - Ashley Weinhold. Intr-un alt duel, Sorana Cirstea/Alexandra Panova (Romania/Rusia) au dispus cu 6-3, 6-4 de Oksana Kalasnikova/Katarina Killi (Georgia/Germania). La dublu masculin, Petru Luncanu (Romania) si Pavel Cehov (Rusia) vor intilni in sferturi americanii Jamie Hung - Nathaniel Schnugg.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.