Franta a invins-o cu 3-1 pe campioana mondiala, Italia, intr-un meci din preliminariile Campionatului European din 2008, reusind sa se razbune pentru infrangerea din finala de la Berlin. "Scuadra Azzurra" nu se regaseste si se afunda tot mai rau in subsolul clasamentului Grupei B.

A fost nevoie de 59 de zile pentru ca selectionata Frantei sa simta dulcele gust al razbunarii, in fata nationalei care i-a furat visul de a deveni campioana mondiala, Italia.

In "lupta orgoliilor" disputata pe stadionul Saint Denis din Paris, in fata a 80.000 de suporteri, selectionata "cocosului galic" i-a invins cu 3-1 pe italieni, care par sa nu se regaseasca in acest inceput de campanie de calificare la Campionatul European din 2008.

Eroul Frantei a fost Sidney Govou, care impreuna cu colegul sau de la Olympique Lyon, Gregory Coupet, au fost singurii titulari de la "les bleus" care nu au facut parte din lotul de la Campionatul Mondial din Germania. Micutul atacant Govou a avut nevoie doar de doua minute pentru a deschide scorul, reusind sa trimita pe langa Buffon, dupa o centrare venita de la Gallas. Dupa doar un sfert de ora, Franta si-a dublat avantajul prin golul marcat de Thierry Henry. Pusa la podea, reprezentativa Italiei a avut o tresarire de orgoliu si a redus diferenta in minutul 20, in urma unei lovituri de cap venita din partea lui Gilardino. Al treilea gol al francezilor a fost inscris de acelasi Govou, care a fructificat o centrare venita de aceasta data din partea lui Willy Sagnol.

Desi este campioana mondiala, selectionata Italiei nu se poate aduna si, de la meciul de la Berlin, la finalul caruia a ridicat trofeul suprem deasupra capului, "azzurri" nu au aratat mai nimic in teren.

Antrenorul italian Roberto Donadoni recunoaste ca echipa sa trebuie sa castige urmatoarele doua meciuri din preliminariile Campionatului European pentru a nu risca sa fie eliminata din competitie.

Italia a fost tinuta in sah, pe teren propriu, de modesta formatie a Lituaniei, iar acum a fost invinsa de Franta. in grupa din care fac parte peninsularii a mai rasarit o echipa care poate emite pretentii la calificare, Scotia, care are doua victorii din doua meciuri. "Azzurri" se afla in acest moment pe un rusinos loc 6, din sapte reprezentative, Insulele Feroe fiind singura formatie aflata sub italieni.

Donadoni s-a plans ca jucatorii sai nu sunt suficient de pregatiti din cauza amanarii debutului din campionatul Italiei, care va incepe abia in acest sfarsit de saptamana.

Urmatorul meci pentru "Scuadra Azzurra", in cadrul preliminariilor europene, va avea loc pe 7 octombrie, pe teren propriu, in compania Ucrainei, urmand ca dupa patru zile sa se deplaseze in Georgia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.