Cotat drept unul dintre sporturile cu sanse la medalii la JO din 2008, atletismul este in pragul dezastrului. Unicat in istorie, in acest an, sportul condus de Ilie Floroiu nu a castigat nici o medalie de aur la Mondiale sau la Europene!

Cotat ca unul dintre sporturile cu sanse la medalii pentru JO de la Beijing, din 2008, atletismul a dezamagit total in acest an. Fara nicio performanta notabila, sportul condus de Ilie Floroiu nu a iesit in evidenta decat prin scandaluri si lovituri sub centura intre conducatori.

Atunci cand a fost numit in functia de presedinte al FR de Atletism, fara indoiala ca Ilie Floroiu era animat numai de intentii bune. Chiar daca mostenirea pe care urma sa o gestioneze era uriasa, constanteanul a dat impresia ca poate gestiona o panoplie de performante cu care orice sport s-ar putea mandri. Timpul pare sa nu dea dreptate acestui lucru. In ciuda faptului ca Floroiu si-a dat toata silinta, fiind greu sa-l acuzi ca nu si-a dorit, atletismul este, in acest moment, la pamant.

Scandalurile intre conducatori si lipsa de performante au dus la o criza uriasa. Fara niciun titlu mondial sau european in acest an, lucru unicat in istoria acestui sport, ci doar cu doua medalii de bronz obtinute la Europene, atletismul romanesc traieste doar din amintiri. Mai mult, el a fost lovit si de catre conducatorii sportului, fiind dat afara de pe Stadionul National "Lia Manoliu", fara a se incepe macar proiectul unui stadion care sa fie exclusiv al atletismului. Motivele care au dus la acest colaps au fost prezentate de mai multe ori de catre ziarul nostru, iar cauzele par sa vina chiar din interiorul institutiei de pe strada Premio Nebiolo.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.