Americanul a pierdut in patru seturi partida cu germanul Benjamin Becker (5-7, 7-6, 4-6, 5-7) din turul III al US Open. A fost ultima partida a unuia dintre cei mai mari tenismani ai tuturor timpurilor

Andre n-a rezistat pina la capat seriei furibunde a lui Becker. Intr-un meci care a semanat pe alocuri cu o partida de box, germanul de 25 de ani, un necunoscut inainte de aceasta competitie, s-a impus gratie unui serviciu foarte puternic, cu ajutorul caruia a depasit momentele critice.

Agassi a parasit terenul in lacrimi, ovationat la scena deschisa de cei peste 23.000 de spectatori prezenti pe arena Artur Ashe. Aplaudat in picioare si de calaul sau, americanul pune punct unei cariere fabuloase, intinse pe durata a 21 de ani. Agassi este unul dintre cei doar cinci sportivi care au cistigat, de-a lungul carierei, toate turneele de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open). El isi anuntase retragerea inainte de startul turneului de la Flushing Meadows si a reusit in doua rinduri sa si-o amine, dupa ce i-a invins pe romanul Andrei Pavel, in mansa inaugurala, si pe cipriotul Marcos Baghdatis, in turul secund, la capatul unor partide maraton.

N-a mai putut trece si de valul trei, chinuit si de dureri puternice la spate, din cauza carora a trebuit sa suporte doua injectii cu cortizon in ultimele trei zile. Spre comparatie, el a facut doar 10 astfel de injectii in ultimii doi ani.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.