Pe ultima suta de metri, granzii Ligii I au achizitionat cate doi jucatori. Dinamo i-a adus pe Phillipe Mendy si Denis Serban, Rapid, pe Mazilu si Lazar, iar Steaua i-a luat pe francezul Cyril Thereau (Charleroi) si pe Ovidiu Petre. Pentru asigurarea serviciilor celor doi, Gigi Becali a fost nevoit sa scoata din buzunar nu mai putin de 1.800.000 de euro, din care 600.000 pentru jucatorul lui Charleroi.

Ultima zi in care se mai puteau face transferuri a fost una zbuciumata pentru reprezentantele Romaniei in cupele europene. Toate cele trei si-au definitivat listele cu jucatori pe care le vor trimite la forul european.

Dupa un raid prin Belgia al lui Mihai Stoica, managerul general al gruparii din Ghencea s-a intors impreuna cu Cyril Thereau, un jucator cu acelasi profil ca si Victoras Iacob, care in patru meciuri a marcat de trei ori pentru Charleroi. Tot ieri, Steaua a pus mana si pe Ovidiu Petre, care dupa ce s-a intors de la Bologna nu s-a mai prezentat la antrenamentele Politehnicii Timisoara, exprimandu-si dorinta de a evolua la formatia pregatita de Cosmin Olaroiu. Becali n-a stat cu mainile in san si a trimis o oferta tentanta banatenilor. Negocierile au fost rapide, cele doua parti intelegandu-se repede asupra pretului: 1.200.000 de euro si Petre va juca pentru Steaua.

"Sunt superfericit! Mi s-a indeplinit un vis, acela de a juca la Steaua. De astazi (n.r. - ieri) o sa am cateva antrenamente in fiecare zi, pentru a putea reveni la capacitate maxima, si sper sa fac treaba buna, mai ales ca voi lucra din nou cu Oli. Sper sa castig campionatul cu Steaua si sa facem o treaba cat mai buna in Liga Campionilor", a afirmat Ovidiu Petre la prezentarea oficiala.

Cyril Thereau a semnat cu Steaua pentru patru ani, cu optiune de prelungire pentru inca unul, urmand sa primeasca pentru fiecare sezon petrecut in Ghencea 100.000 de euro. Ovidiu Petre a semnat o intelegere valabila pana in 2011, timp in care va fi platit cu aceeasi suma ca si atacantul francez.

In Ghencea ar fi trebuit sa ajunga si coechipierul lui Thereau, Fabien Camus, insa acesta nu doreste sa paraseasca gruparea belgiana decat anul viitor. "Nu a venit, nu pentru ca nu ar fi vrut sa vina la o echipa din est. Mi-a spus ca, daca Anderlecht i-ar fi oferit 500.000 de euro pe an, nu s-ar fi dus. Vrea sa mai joace un an la Charleroi", a explicat Stoica, mentionand ca va tine in continuare legatura cu jucatorul.

Thereau a dezvaluit faptul ca nu s-a gandit ca va avea ocazia sa joace in Liga Campionilor atat de devreme. "Liga Campionilor este competitia suprema, maximul pe care poate sa-l atinga un jucator. Nu ma gandeam sa ajung sa joc in Liga Campionilor cu ceva timp in urma", a spus francezul.

Olaroiu, multumit de transferuri

Cosmin Olaroiu s-a aratat multumit de cele doua transferuri, insa a afirmat ca Steaua nu a reusit sa transfere tot ce si-a propus. "Nu am reusit sa luam tot ce ne-am propus. Pe Thereau l-am vazut la meciul cu Standard, l-a mai vazut cineva la urmatorul meci si MM la ultimul joc. Este un jucator care se remarca prin determinare, ceea ce conteaza pentru noi", a comentat Olaroiu, mentionand ca daca Steaua nu se califica in grupe nu mai erau cumparati jucatori. "Aceasta a fost strategia noastra pentru transferuri. Daca nu ne-am fi calificat in grupe, lotul ar fi facut fata campionatului. Am avut o saptamana la dispozitie pentru transferuri", a declarat Cosmin Olaroiu.

Prima ocazie a lui Thereau de a le arata ce stie suporterilor "ros-albastri" va fi maine, cand Steaua se va deplasa la Buzau pentru a disputa o partida amicala cu divizionara B, Gloria, meci ce va incepe la ora 11.30.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.