Razboiul psihologic declansat de Stoicikov (foto) a dat nastere la o multime de atacuri sub centura. Presa din Bulgaria a acuzat Romania de coruptie si trucuri murdare, replicile fiind pe masura. Astfel, Dunarea a ajuns un fileu al declaratiilor belicoase

Partida dintre Romania si Bulgaria, de maine (ora 21.00 - TVR 1), a starnit o balacareala tipic balcanica. Razboiul psihologic dinaintea oricarui meci a intrecut orice limita, atacurile la persoana, de ambele parti, fiind extrem de violente. Provocati de vecinii de peste Dunare, romanii nu au vrut sa ramana datori, din fericire, jucatorii nostri preferand sa-si vada de accidentarile lor, decat sa raspunda la unele atacuri sub centura, care nu au nici o legatura cu realitatea.

Respectat in Romania, ca fotbalist, Hristo Stoicikov a surprins neplacut prin campania murdara pe care a pornit-o impotriva echipei noastre nationale. Bun prieten cu Giovanni Becali, Hagi si Popescu, bulgarul pare deplasat in eforturile pe care le depune in a strica atmosfera inaintea acestui meci. Culmea, tocmai Victor Piturca se numara printre cei care il inteleg pe Stoicikov, dar o face in stilul lui, destainuindu-se unor prieteni ca fostul mare fotbalist are nevoie disperata de o victorie mare, mai ales ca inainte de a ajunge la carma Bulgariei nu a mai antrenat pe nimeni. Intr-adevar, lucrurile chiar asa stau, pentru ca inainte sa fie numit la carma reprezentativei de peste Dunare, Stoicikov nu mai antrenase nici o echipa. In cei doi ani de cariera, bulgarul a stat pe banca tehnica de 21 de ori, obtinand 10 victorii, majoritatea cu echipe de mana a doua, 7 egaluri si inregistrand 4 infrangeri. In schimb, s-a remarcat prin numeroase scandaluri, avand un razboi personal cu arbitrii, in acest moment aflandu-se in stare de suspendare.

Hristo se da patriot, dar locuieste la Chicago

Iubit in Bulgaria, Stoicikov a locuit extrem de putin la Sofia in ultimii 16 ani. Pe finalul carierei, cand a facut ocolul pamantului in ceva mai mult de 80 de zile, Hristo a revenit pentru doua etape in patria-mama, la TSKA, dar a plecat repede la drum. Imediat dupa acest scurt episod, a mai jucat la Al Nasr (Arabia Saudita), Kashiwa Reysol (Japonia), Chicago Fire si DC United (SUA). Dupa ce a agatat ghetele in cui, Stoicikov s-a stabilit impreuna cu familia in Chicago, unde detine o frumoasa resedinta. De altfel, bulgarul mai are o vila si in Barcelona unde isi petrece vacantele. Cum contractul cu federatia bulgara il obliga sa vina destul de des la Sofia, Stoicikov isi petrece o mare parte din timp in avion, pentru ca nu intentioneaza sa revina definitiv in tara sa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.