Lucrurile sunt pe cat de clare pe atat de triste. Victor Hanescu nu va face parte din nationala Romaniei in meciul de baraj pentru Cupa Davis cu Coreea de Sud de la Bucuresti. Vechea stare de inconfort pe care o acuza Victor Hanescu, inca din primavara reapare mereu. Consulat de un medic german, in localitatera Halle, lui Hanescu i s-a recomandat pauza competitionala pe o durata ceva mai lunga, de cel putin sase luni.

Asadar, pana in ianuarie 2007 el nu va mai apare pe terenurile de tenis. Ar fi vrut ca inca in acest an sa mai "prinda" turneul de la Roma si oricum sa nu lipseasca din reprezentativa tarii noastre pentru meciul din Cupa Davis. E bucuros, totusi, ca nu va fi nevoit sa recurga la operatie chirurgicala. Va efectua, in schimb, o serie de exercitii, precum si antrenamente usoare, fara a solicita coloana vertebrala si mai ales zona lombo-dorsala. Intre timp la sfatul antrenamentului sau, Firicel Toma, Hanescu si-a blocat locul in clasmentul ATP. In prezent el se afla pe pozitia a 95-a. Reprezinta o forma de protectie, care este reglementata de fostul international. Ce se va intampla in lipsa de acum certa a lui Hanescu?

Antrenorul Florin Segarceanu si Adrian Marcu merg pe ideea ca in meciurile de simplu, in afara lui Andrei Pavel sa fie titularizat Razvan Sabau. Sigur, este o solutie oarecum eroica, dar singura posibila. Cei doi reputati tehnicieni conteaza, totusi pe experienta pe care Sabau a acumulat-o in meciurile din Cupa Davis totodata pe maturitatea sa, jucatorul avand 29 de ani (al doilea ca varsta, dupa Pavel care a implinit 32).

Unele semne de intrebare par sa existe si vizavi de Pavel, care a suferit inaintea Campionatul Germaniei o entorsa la glezna. A fost insa o afectiune usoara, fara urmari, astfel ca "Chinezul" s-a putut deplasa la New York pentru US Open, acolo unde in chiar primul tur s-a aflat fata in fata cu Andre Agassi. Nici un alt calcul vizavi de titularii pentru medciul de dublu. Se stie doar ca din lotul largit fac parte Horia Tecau si Florin Mergea, fiecare in varsta de 21 de ani, de altfel la fel ca si Adrian Ungur; apoi Victor Ionita - 23 de ani, Victor Crivoi si Gabriel Moraru, care au implinit si ei 24 de ani.

Florin Segarceanu nu isi face prea mari griji. Pe de o parte considerand ca mai proaspetii titulari ai lotului, de tineret, au acumulat o anumita experienta competitionala. Pe de alta parte va exista in meciul cu coreeni un avantaj din plecare, faptul ca se va juca pe o suprafata de teren extrem de convenabila, pe zgura. Si ar mai fi un atu, acela ca meciul este programat in fata propriilor suporteri. Oricum, echipa definitiva urmeaza a fi stabilita dupa challenger-ul de la Brasov si Open Romania din prima jumatate a lunii septembrie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.