Mihai Stoica a obtinut ieri acordul atacantului Cyril Thereau de la Charleroi de a veni in Ghencea, dupa ce acesta refuzase initial. Meme i-a facut o oferta financiara substantiala, avind in vedere faptul ca astazi este ultima zi in care stelistii puteau sa transfere jucatori pentru Champions League. Virful de 1,89 metri il va suplini pe Victoras Iacob in atacul Stelei

Cu o zi inainte ca perioada de transferuri sa se inchida, Mihai Stoica a reusit sa faca o achizitie in vederea parcursului din Liga Campionilor. Cyril Thereau este noul atacant al ros-albastrilor, dar tranzactia s-a desfasurat extrem de greu. Plecat cu o saptamina in urma in Belgia pentru a trata transferurile mijlocasului Fabien Camus si al lui Cyril Thereau, ambii de la Charleroi, Mihai Stoica s-a lovit de refuzul celor doi fotbalisti de a veni in Ghencea.

Cel mai vehement a fost Camus, care pretinde ca are oferte din Spania si Italia. Belgienii au cerut atunci pe Thereau un pret mai mare care nu le-a convenit stelistilor. "Nu-mi vine sa cred ca n-au vrut sa joace in Liga!", a declarat imediat Gigi. Confruntat cu situatia de a fi refuzat de niste fotbalisti fara nume din campionatul belgian si de a se intoarce cu sacosa goala, Meme a plusat, oferind mai multi bani lui Thereau si clubului Charleroi.

Steaua a oferit circa 1.000.000 de euro pentru atacantul francez, iar acestuia i s-a asigurat un salariu de aproape 300.000 de euro, mai mult decit cel primit de portughezul Carlos. Astfel, Stoica a reusit in ultima clipa sa acopere golul lasat de accidentarea lui Victoras Iacob, aducind un virf care, desi este momentan un necunoscut, a avut un start de sezon excelent in Belgia, marcind trei goluri in patru partide pentru Charleroi.

Din C, direct in Liga

Managerul stelist Mihai Stoica nu se astepta ca tratativele cu Cyril Thereau sa fie atit de dificile. Pentru francez, transferul la Steaua este o trambulina care il poate propulsa spre echipele de top din Europa. Saltul facut este imens tinind cont ca Thereau a jucat doar patru meciuri in prima liga belgiana, el venind in aceasta vara la Charleroi de la Angers, liga a treia franceza. De la partidele "de foc" cu Croix-de Savoie, Chatellerault sau Boulogne-sur-Mer, echipe impotriva carora a si inscris in sezonul trecut, Thereau va da piept cu Real Madrid si cu Olympique Lyon.

Cum au pus ochii stelistii pe un atacant fara un CV deosebit? Simplu. Angers a eliminat in sezonul trecut pe Olympique Marseille din Cupa Frantei, Thereau fiind omul meciului. Imediat a fost transferat de Charleroi, care i-a oferit un contract de 200.000 de euro pe an. Cosmin Olaroiu l-a vazut pe cind spiona pe Standard in victoria lui Charleroi cu 2-1 asupra echipei eliminate de Steaua. Era inlocuitorul perfect pentru Victoras Iacob.

GIGI BECALI: " Am vorbit cu Mihai Stoica si mi-a confirmat ca l-a adus pe Thereau. Olaroiu l-a vrut. O sa vedeti ca e un atacant bun."

Aulas este prudent

Presedintele lui Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, nu vrea sa fie prea optimist in perspectiva meciurilor cu Steaua. "Am vrea sa ajungem in finala Champions League. Dar trebuie sa ne gindim mai intii la meciurile din grupe. Dinamo Kiev este o echipa foarte buna, iar Steaua a invins in sezonul trecut pe Lens cu 4-0", a spus Aulas.

COSMIN OLAROIU:" Decit sa aducem jucatori cu nume, dar care vin doar sa-si incaseze salariul, mai bine transferam tineri de perspectiva care isi dau si viata pe teren."

Boskamp a fost dat afara

Atacantul Stelei, Valentin Badea, are pe constiinta demiterea unui antrenor. Tehnicianul lui Standard Liege, Johan Boskamp, a fost concediat ieri din cauza necalificarii in grupele Ligii Campionilor. Conducerea belgienilor nu a putut digera eliminarea in fata unei echipe cu un buget de trei ori mai mic.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.