Cam asa s-a exprimat de fapt atacantul primei noastre reprezentative, Adrian Mutu, care, legat de jocul cu Bulgaria si de decizia Federatiei de la Sofia de a-i stimula pe elevii lui Stoicikov in eventualitatea unei victorii in partida de sambata, de la Constanta, a spus ca fiecare echipa are dreptul sa-si stabileasca strategia cum crede de cuviinta.

"Nu ne priveste ce fac bulgarii sau cum sunt stimulati. Oricum, daca ei sunt cu gandul la prima de 200.000 de euro, pe noi nu ne intereseaza decat sa jucam pentru onoarea noastra si pentru palmaresul Romaniei. Suntem constienti de dificultatea intalnirii, insa asta nu ne impiedica sa debutam cu o victorie in preliminariile Euro 2008, sa castigam apoi inca trei puncte in Albania si astfel sa luam o optiune serioasa in perspectiva calificarii. De fapt, la fel ca si colegii mei, cred ca a sosit vremea ca actuala generatie de jucatori sa ajunga la un turneu final", a subliniat atacantul Fiorentinei.

Cat priveste pregatirile pentru disputa cu vecinii nostri de la Sud de Dunare, sa mai spunem ca, in asteptarea lui Dorinel Munteanu (preocupat de imormantarea cumnatului sau), selectionerul Victor Piturca a intensificat ritmul antrenamentelor, aratandu-se, totodata, multumit de randamentul dinamovistului Ionel Ganea, convocat in locul accidentatului Buga. "Ganea m-a impresionat in mod deosebit. Am apelat la el mai ales dupa meciul cu Universitatea Craiova. Nu s-a pus problema sa aleg intre el si Viorel Moldovan, care a inceput pregatirile foarte tarziu si fizic nu se incadreaza in parametrii optimi. Nici Ganea nu era in vederile mele, insa a avut evolutii ce ma determina sa pot conta pe el in meciurile cu Bulgaria si Albania" a spus selectionerul "tricolorilor".

Albanezii au rezolvat problema cu stadionul
Daca la un moment dat au existat serioase probleme privind locul de desfasurare, meciul dintre reprezentativele Albaniei si Romaniei - programat pe 6 septembrie, in cadrul etapei a 2-a a preliminariilor Euro 2008 - se va disputa pana la urma pe stadionul "Qemal Stafa" din Tirana, dupa ce federatia din aceasta tara a ajuns la un acord financiar cu administratia arenei. "Ambele parti au hotarat, pentru binele fotbalului, sa evite mutarea meciului cu Romania intr-un alt oras", a declarat managerul stadionului "Qemal Stafa", Perikli Dhales, care a adaugat insa ca vor fi purtate negocieri pentru fiecare meci al nationalei albaneze, nefiind exclusa posibilitatea ca urmatoarele partide din Grupa G (cu Olanda, Bulgaria, Slovenia, Luxemburg si Belarus) sa se dispute in afara Tiranei.

De altfel, tocmai din cauza neintelegerilor privind procentul care revine administratiei arenei din vanzarea tichetelor de intrare, insasi confruntarea cu nationala noastra "tricolora" a fost la un pas de a fi mutata pe o alta arena, pana la urma stabilindu-se ca banii rezultati din bilete sa fie impartiti "frateste" intre Federatia albaneza si proprietarul stadionului.

S-au reunit si "tricolorii mici"

Ieri dupa-amiaza, la CNAF Mogosoaia, nationala de tineret a Romaniei s-a reunit in perspectiva dificilei confruntari cu Germania, programata pe 5 septemrie (ora 21.20, pe stadionul "Jade" din Wilhelmshaven), in cadrul preliminariilor CE "Under 21". Pentru acest meci, selectionerul "tricolorilor mici", Emil Sandoi, a convocat urmatorul lor de 20 de fotbalisti: Mihai Minca (Rapid), Costel Pantelimon (Poli Timisoara) - portari; Sorin Radoi (Poli Timisoara), Adrian Scarlatache (Jiul Petrosani), Cosmin Moti, Stefan Radu, Cristian Pulhac (toti de la Dinamo), Marius Constantin, Cristian Sapunaru (ambii Rapid) - fundasi; Andrei Prepelita (FC Arges), Ovidiu Herea (FC National), Adrian Ropotan (Dinamo), George Florescu (Sheriff Tiraspol), Laszlo Sepsi (Gloria Bistrita), Dacian Varga (Sportul Studentesc) - mijlocasi; Costin Curelea (Sportul), Romeo Surdu (CFR Cluj), Andrei Cristea (Poli Timisoara), Claudiu Keseru (FC Nantes) si Hristu Chiacu (Wisla Cracovia) - atacanti.

Se stie, echipa Romaniei - care va pleca spre Germania sambata, la ora 12.50 - face parte din Grupa a 10-a a preliminariilor CE de tineret (din totalul de 14 grupe), alaturi de Germania si Irlanda de Nord (depasita de baietii nostri cu 3-0), prima clasata urmand sa acceada in play-off, cu meciuri tur-retur (pe 7 si 11 octombrie). Cele 7 castigatoare din play-off se vor califica apoi direct la turneul final al CE de tineret, programat anul viitor in Olanda, in perioada 11 - 24 iunie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.