Recunostiinta. Calificarea dupa zece ani in grupele Champions League a ros-albastrilor din Ghencea i-a produs o atat de mare bucurie unui taran din satul Prooroci, judetul Olt, incat i-a facut o statuie patronului echipei Steaua, George Becali

Caricaturistul si artistul plastic Catalin Mihalache, fan inrait al Stelei, dar mai ales al finantatorului echipei, George Becali, a amplasat in curtea casei sale imediat dupa meciul de miercuri, 23 august, cu Standard Liege, o imensa statuie a presedintelui PNG-CD. Lucrarea are doi metri inaltime si este facuta din materiale refolosibile, din cauza ca artistul nu are bani pentru a face o statuie din bronz, lemn sau ghips. Mihalache a folosit atunci doar paie si chirpici, pe care le-a combinat dupa metode numai de el stiute, pana cand Becali a prins forma. Artistul spune ca il idolatrizeaza pe latifundiarul din Pipera si ca a facut statuia ca pretuire pentru sprijinul dat de acesta celor care nu mai au case in urma inundatiilor, dar si pentru ajutorul pe care Becali il da romanilor saraci.

Sculptorul ar dori sa vanda totusi lucrarea, din cauza saraciei, dar spune ca ar cere multi bani pe ea, dat fiind faptul ca opera nu este reprezentarea unui om oarecare, ci a "celui mai roman dintre romani". In cazul in care Becali doreste sa o achizitioneze, artistul i-o va da gratis, intrucat Catalin Mihalache nu vrea bani de la acesta. "Este omul pentru care merita sa faci si tu ceva, asa cum si el face pentru oameni", a spus artistul. Caricaturistul este cunoscut si pentru singurele statui din zapada ale lui Iliescu si Basescu, opere pe care regreta ca nu le-a putut pastra.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.