Incertitudine. Se fac tot mai multe speculatii privind cariera septuplului campion mondial, iar Ferrari vrea sa aiba viitorul asigurat.

Michael Schumacher a pierdut locul secund in Marele Premiu al Turciei, duminica, la Istanbul, la boxe. Practic, rivalul sau la titlu, spaniolul Fernando , a iesit inaintea lui de la alimentarea cu combustibil. Acest lucru a sporit speculatiile privind viitorul carierei septuplului campion mondial. Tot mai multe voci sustin ca Schumi s-a decis sa renunte, insa nu le-a spus celor de la Ferrari. Pentru gruparea de la Maranello, disparitia celui supranumit "Baronul rosu" ar insemna o mare lovitura. Michael Schumacher nu este doar un campion de exceptie, el reprezinta o marca, o sursa deosebita de venituri. Schumi a venit la Ferrari cand echipa italiana era in criza de rezultate si a reusit sa aduca iar "Calutul cabrat" in prim-plan. Daca renunta, Ferrari trebuie sa stie pe cine se bazeaza, pentru ca, la randul sau, si echipa italiana este o marca de prestigiu.

Massa contra Raikkonen

Unul dintre motivele pentru care Schumi pare decis sa renunte este precontractul semnat de finlandezul Kimi Raikkonen cu Ferrari. Neamtul nu-l inghite pe nordic. Il agreeaza, in schimb, pe actualul sau coechipier, brazilianul Felipe Massa. Daca directorul sportiv Jean Todt il sustine fara rezerve pe Schumi, Luca de Montezemolo, boss-ul Ferrari, e adeptul finlandezului. Oricum, chiar daca va castiga sau nu al optulea titlu mondial, Schumacher a promis ca anunta pe 10 septembrie, cand va avea loc Marele Premiu al Italiei, pe circuitul de la Monza, ce decizie a luat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.