Atacantul Batrinei Doamne a avut din nou o prestatie excelenta, fiind principalul artizan al victoriei obtinute de aradeni. Fostul rapidist si-a luat luat astfel revansa dupa ce echipa giulesteana i-a reziliat prematur contractul in turul campionatului trecut. Rapidul inca se cauta pe toate planurile

In conditiile in care UTA s-a intors dupa o victorie pretioasa in deplasare, vremea a fost frumoasa, iar adversarul de calibru, aradenii au umplut pina la refuz stadionul si au creat o atmosfera demna de primul esalon. Chiar daca primele ocazii le-au avut Oncica, respectiv Rada, inceputul partidei a fost marcat de contrastul dintre dorinta fantastica a lui Mara de a demonstra ca nu este un jucator terminat si dezinteresul lui Zicu fata de aceeasi proble- ma.

In minutul 15, cei doi s-au intilnit la mijlocul terenului, virful lui Lacatus a fentat gratios, iar rapidistul, scirbit de atita determinare, i-a aplicat un cot in figura, lasindu-si echipa in zece oameni. Venita intr-un moment in care giulestenii pusesera stapi- nire pe joc, eliminarea lui Zicu le-a dat aripi aradenilor, care au inceput sa ameninte si mai hotariti poarta lui Coman. Mara alearga intruna si face de toate: driblinguri pentru spectatorii din tribune, sprinturi pentru nelinistea aparatorilor lui Lucescu si pase de gol pentru coechipieri.

Iulian Stefan o rateaza pe prima, sutind in bara, dar la a doua nu mai poate gresi din doi metri si dechide drumul catre prima victorie a Batrinei Doamne pe teren propriu in acest sezon. Rapidistii par incapabili sa riposteze si Oncica este aproape de 2-0, dupa un sut care da palpitatii paianjenilor de la vinclul portii rapidiste, iar Simion este oprit in ultima clipa de Maftei. Corpodean il isterizeaza pe Marius Lacatus, dupa ce ii acorda al doilea galben lui Hidisan, dar ce mai conteaza un om in minus cind 5.000 de suflete aflate in tribune sint alaturi de tine.

UTA cistiga meritat in fata Rapidului si inchide gura tuturor celor care au refuzat sa creada ca Batrina Doamna va fi surpriza acestui sezon.

BOGDAN MARA (atacant UTA): "Sint bucuros pentru aceasta victorie, insa nu consider ca mi-am luat revansa in fata Rapidului. Eu am jucat pentru ca UTA sa cistige, nu sa ma razbun pe cineva. Am crezut tot timpul ca vom invinge"

MARIUS LACATUS (antrenor UTA): "Imi felicit jucatorii pentru rezultat si pentru agresivitatea pozitiva de care au dat dovada in joc. Daca vom continua asa, nu vom avea probleme cu retrogradarea"

Coman, aplaudat

Chiar daca nu este o echipa foarte iubita la Arad, asta datorita faptului ca galeria sa este infratita cu cea a rivalei de moarte, Poli Timisoara, Rapid a primit si aplauze din partea suporterilor alb-rosii. In minutul 43 al partidei, portarul giulestean Danut Coman, care trece printr-o grea incercare, mama sa fiind grav bolnava, a avut o interventie acrobatica, aplaudata la scena deschisa de fanii Batrinei Doamne.

Sapunaru, mijlocas

Constrins de accidentari si nemultumit de evolutia lui Valentin Negru in meciul cu FK Sarajevo, Razvan Lucescu l-a titularizat ieri pe Cristian Sapunaru pe postul de mijlocas central la inchidere. Acesta a avut o evolutie stearsa, fiind mai mult decit evident faptul ca tinarul international joaca pentru prima data pe acest post.

Hunedoara alb-visinie

In afara suporterilor veniti in Banat de la Bucuresti la partida de ieri, echipa pregatita de Razvan Lucescu a fost sustinuta si de un grup de fani din Hunedoara. Dotati cu fulare, steaguri i esarfe, fanii hunedoreni au arborat pe gardul din fata galeriei giulestene un banner pe care era scris: "Gruppo Hunedoara" si prin care acestia aratau simpatia de care se bucura Rapidul in orasul lor.

Ghinionistul Zicu

Dupa un debut mai putin reusit in tricoul alb-visiniu, Ianis Zicu continua sa surprinda neplacut la formatia antrenata de Razvan Lucescu. De aceasta data, constanteanul a reusit performanta sa primeasca un cartonas rosu in minutul 15 al partidei de la Arad, pentru un cot aplicat in figura lui Mara, in urma unui duel umar la umar.

RAZVAN LUCESCU nu a venit la conferinta de presa, motivindu-si gestul prin faptul ca nu are starea fizica si psihica necesare pentru acest lucru


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.