Aseara, inainte de tragerea la sorti, Gigi Becali statea la una dintre terasele din curtea sa si vorbea cu niste prieteni. Pe la sapte fara ceva a intrat in casa ca orice om care se retrage alaturi de cei dragi cind se lasa seara. Numai ca, pentru patronul Stelei, seara avea ceva special.

Inauntru il asteptau reporterii de la Pro TV cu toate aparatele pornite. Gigi Becali s-a asezat in fotoliul sau si a urmarit cuminte extragerile din primele urne valorice. Se profilau unele umbre pe chipul patronului din Ghencea. "Intr-o grupa cu Barcelona si Chelsea e imposibil", crede Becali.

Inainte de extragerile din grupa a treia valorica, el se inchina si invoca Divinitatea pentru a-l feri de cei rai. Prima echipa scoasa din bol, Werder Bremen, se duce direct in grupa cu Barcelona si Chelsea. Dumnezeu poate ca nu se uita la fotbal, dar la tragerea la sorti pare ca e in fata televizorului. Steaua scapa si de varianta cu Inter Milano si Bayern München.

In fine, e despaturit biletelul pe care scrie Steaua Bucharest. Se fac socoteli: cu cine poate sa nimereasca. Ce atitea calcule, cind pe ecran apare repede cifra grupei E? La Bucuresti vine Real Madrid, si Gigi ridica miinile in aer ca la gol. Ultima extrasa nu mai prezinta nici un interes.

"Mi s-a implinit al doilea vis. Sa aducem galacticii la Bucuresti". Nici un cuvint despre Lyon sau Dinamo Kiev, pentru ca patronul din Ghencea pare ca e deja pe Santiago Bernabeu. Ziaristii si-au facut treaba si se duc care incotro, numai Gigi Becali ramine pe ginduri la el in casa. De la o vreme, serile lui au ceva special.

Obiectiv Vukic

Ros-albastrii incearca in aceste zile sa aduca un fotbalist cu profil ofensiv in Ghencea. Avind in vedere ca vor juca in Liga si campionat, stelistii au nevoie de intariri. "S-ar putea sa facem o tranzactie cu Sahtior daca nu picam in aceeasi grupa", a marturisit Gigi Becali ieri.

Jucatorul vizat de stelisti este Zvonimir Vukic (stinga), singurul fotbalist ofensiv din lotul ucrainean care nu a evoluat in dubla cu Legia. Mihai Stoica l-a mai vrut pe sirb in urma cu citeva luni, pe cind acesta evolua la Partizan sub forma de imprumut, dar jucatorul a refuzat sa vina in Romania.

Internationalul sirb a ajuns se pare la sentimente mai bune vazind ca la Sahtior nu face parte din planurile lui Lucescu, iar Steaua joaca in grupele Ligii. Vukic ar putea ajunge in Ghencea sub forma de imprumut. Vukic are in palmares doua titluri in Serbia si doua in Ucraina.

Gol pentru "taticu" Sdrobis

Valentin Badea l-a sunat dupa meciul cu Standard pe cel care l-a promovat in fotbal, antrenorul Ioan Sdrobis. "Mi-a spus: Taticule, iti dedic tie un gol. Ma supara ca nu m-a sunat Gigi Becali sau Olaroiu sa-mi spuna un cuvint bun. In schimb, l-au sunat pe Porumboiu", a spus tehnicianul.

"Iadul romanesc"

Presa belgiana a descris in spatii largi ratarea calificarii celor de la Standard in fata Stelei la Bucuresti. "Standard nu a supravietuit iadului de la Bucuresti. Pe un stadion in clocot, Steaua si-a pus in valoare calitatile tehnice si s-a calificat", a titrat De Standaard. "Miracolul nu s-a produs. Saracia bancii de rezerve si-a spus cuvintul", a scris Le Soir.

"Calaul" Badea

Atacantul stelist Valentin Badea este considerat un adevarat killer de site-ul oficial al lui Standard Liege: "Jovanovic putea fi eroul nostru, dar Carlos a aparat providential pentru Steaua. In loc de 2-0 s-a facut 1-1. Badea, calaul belgienilor, l-a crucificat pe Renard in doua rinduri. Dupa al doilea gol al Stelei, jucatorii nostri au scazut ritmul".