Fluierul de final al lui Graham Poll a dat semnalul unei nopti albe pentru fanii stelisti. In Bucuresti, Piata Universitatii a fost din nou locul unde iubitorii culorilor ros-albastre s-au contopit in imbratisari cu favoritii, iar in tara, mii de suflete au scandat pina in zorii zilei "Europa, Steaua!".

Presedintele Traian Basescu a petrecut alaturi de trupa lui Becali.

Minutul 90 al partidei. Steaua este in avantaj, iar de la margine se arata patru minute de prelungire. Standard se zbate fara folos. Arbitrul englez Graham Poll isi consulta cronometrul si fluiera sfirsitul meciului declan- sind isteria in tribune. Fiesta poate incepe si suporterii stelisti se pregatesc pentru o noua noapte alba in Piata Universitatii.
Putin dupa ora 23:00, peste 2.000 de suflete se aflau deja in locul unde a devenit obisnuinta ca dupa victorii precum cea de aseara sa-si cinte bucuria. Entuziasmul lor nu a fost temperat nici macar de jandarmii aflati la fata locului care le-au interzis accesul pe carosabil. Cu un sfert de ora inainte de miezul noptii, multimea izbucneste in urale la vederea autocarului favoritilor.

"Campionii, campionii!" se scandeaza din mii de piepturi, iar MM Stoica, primul care coboara, cade prada euforiei suporterilor si este purtat pe brate. Se imbratiseaza cu Carlos, portarul de care a fost mereu alaturi si care impotriva belgienilor nu l-a dezamagit. Rind pe rind, din autocar coboara si jucatorii in frunte cu Olaroiu, iar bucuria suporterilor este de nedescris.

Peisajul se intregeste o data cu aparitia presedintelui Traian Ba- sescu. Acesta saluta din masina prezidentiala sustinatorii Stelei si se indreapta spre Trattoria il Calcio din Herastrau, locul ce va gazdui petrecerea obligatorie dupa o asemenea performanta. In tara, alte mii de suporteri petreceau intre ei succesul. A fost noaptea Stelei, a fost noaptea lor, a fost noaptea noastra.

ADRIAN ILIE: "Am avut emotii doar in primele 45 de minute. Steaua a capatat experienta prin partidele numeroase pe care le-a disputat in Europa. Eu n-as compara sentimentele de a juca in Liga nici cu un Campionat Mondial."

EMERIC IENEI (antrenor Steaua '86):" A fost un meci disputat, dar sa recunoastem ca Standard a fost un adversar mult sub valoarea Stelei. Acum astept ca jocul echipei sa creasca si sa poata, astfel sa depaseasca faza grupelor"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.