Vali Badea a intrat in istoria Stelei prin cele doua reusite din meciul de aseara.

Povestea lui Valentin Badea incepe in Alexandria. Si-a facut junioratul la Clubul Sportiv Scolar din localitate, un ideal pentru toti tinerii de acolo care isi doresc un viitor fotbalistic. Evidentiat inca de la o virsta frageda ca un jucator promitator, a ajuns sa dea probe de joc chiar la Steaua, la doar 17 ani.

Ajuns la FC Vaslui, a facut furori in Divizia B, iar in prima liga a fost unul dintre artizanii salvarii de la retrogradare. Marcheaza impotriva lui Dinamo si a Stelei si il determina pe Mihai Stoica sa il aduca in Ghencea in ciuda tuturor criticilor. Dupa un debut usor ezitant, Badea incepe sa isi intre in ritm. Golul impotriva Vasluiului, fosta sa echipa, a fost doar semnalul de alarma pentru ceea ce urma. Inaintea returului cu Standard, Olaroiu se afla in fata unei dileme: Oprita sau Badea?

Si l-a ales pe ultimul. Si a ales extraordinar de bine! Dupa ce l-a atentionat pe Renard ca va avea o seara grea cu el, prin sutul respins cu greu de belgian, a urmat si confirmarea acestui fapt. Mai intii, in minutul 35, atunci cind a facut un stop de senzatie la mingea trimisa in adincime de Goian si a tras cu singe rece si cu sete de glorie, nelasindu-i acestuia nici o sansa. Omul care salva Vasluiul de la retrogradare, marca golul care promova Steaua in Liga!

In Liga Campionilor. Dar nu i-a fost de ajuns. A dorit ca seara sa fie in totalitate a lui si a mai punctat o data. Si ca tacimul sa fie complet, Olaroiu a inteles ca eroul sau trebuie sa primeasca ovatiile publicului inaintea celorlalti coechipieri. "Vali Badea!", s-a cutremurat batrinul "23 august" din temelii, in momentul schimba rii, moment in care atacantul a intrat in istoria Stelei si in inimile suporterilor pentru totdeauna.

JOHAN BOSKAMP (antrenor Standard):" Nu inteleg cum atacantii de la Steaua au putut ajunge de atitea ori in situatii clare de gol. Fundasii mei au fost superficiali."

VALENTIN BADEA:" Este cel mai frumos moment din viata mea. Intotdeauna mi-am dorit sa joc si sa marchez pentru aceasta echipa minunata. La 17 ani am dat probe la Steaua, mi-am dorit sa ajung aici si sa fac performanta. Acum, prin reusitele mele mi s-a indeplinit un vis. Le multumesc tuturor celor care au crezut in mine. Dedic cele doua goluri lui Radoi si lui Iacob."

"Speram sa fie Dinamo"

Marius Niculae, fost jucator la Standard Liege i-a felicitat pe stelisti pentru calificarea in grupele Champions League. "Speram sa fie Dinamo, dar ma bucur pentru Steaua, pentru ca sint roman. Cred ca ratarea lui Sa Pinto la 1-0 a fost momentul psihologic", a declarat atacantul.

MARIUS LACATUS (antrenor UTA):" Mi-ar fi placut sa iau si eu parte la acest succes, dar oricum, sint cu gindul alaturi de jucatori si de toata suflarea ros-albastra."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.