In aceasta seara, de la ora 20.30, in direct la TVR 1, campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, disputa mansa secunda a turului trei preliminar al Ligii Campionilor contra belgienilor de la Standard Liege. Calificarea in grupele celei mai importante competitii europene inseamna 2,5 milioane de euro pe loc, plus alte cateva milioane pe care ros-albastrii le-ar putea castiga din incasarile la bilete, publicitate si cele sase partide jucate in aceasta toamna.

Prima de 100.000 de euro, precum si perspectiva dublarii salariilor transforma intalnirea cu Standard in cea mai importanta partida din viata jucatorilor ros-albastri. Pentru acest meci, tehnicianul stelist, Cosmin Olaroiu, isi pune speranta in experienta acumulata de jucatorii sai in cupele europene. "Dupa rezultatul de 2-2 din tur, unde puteam obtine mai mult, ne asteapta o partida foarte grea. Ne trebuie multa determinare si curaj. Am incredere in jucatorii mei pentru ca au capatat experienta si maturitatea de care au nevoie. Va trebui sa jucam cu mintea in fata unei echipe care a inceput sa se regaseasca", a declarat Oli, care si-a atentionat elevii ca belgienii vor fi foarte periculosi la fazele fixe. In plus, tehnicianul echipei din Ghencea este convins ca atacantul croat Milan Rapaici va juca, desi belgienii spun ca este incert.

Emeric Ienei: "Sa-i tina departe de poarta"

Cel mai titrat antrenor din istoria Stelei, Emeric Ienei, ii avertizeaza pe ros-albastri ca belgienii vor face tot posibilul sa inscrie repede. "Este un meci periculos. Rezultatul inregistrat in tur este calificabil, dar cei de la Standard vor face totul pentru a inscrie, este ultima lor sansa. Stelistii trebuie sa faca un presing total in primele 10-15 minute, trebuie sa-i tina departe de poarta pe belgieni. Daca isi face jocul ei obisnuit, Steaua se va califica!", a precizat Ienei, care este de parere ca Daniel Oprita este cel mai indicat pentru a-l inlocui pe Iacob in atacul campioanei: "Este un jucator cu experienta, se descurca foarte bine pe spatii mici in ciuda inaltimii si are un joc aerian bun".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.