Problema demolarii Stadionului "National" din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" a devenit o gluma proasta, cu repercusiuni nefaste asupra intregului sport romanesc. Odata cu trecerea timpului, minciuna initiatorilor demolarii iese la iveala. Desi suntem aproape de luna septembrie, intre Primaria Capitalei si Agentia Nationala pentru Sport nu exista nici macar un oficiu de predare-primire intre noul si vechiul proprietar.

Stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" este in continuare in "stand-by", desi, peste cateva zile, incepe toamna. Pe de o parte, initiativa organizarii finalei Cupei UEFA din 2009 are tot mai mari sanse de nereusita intrucat demararea lucrarilor de demolare a actualului stadion s-a amanat pentru primavara lui 2007, pe de alta parte, intre Primaria Capitalei, noua proprietara a Complexului Sportiv "Lia Manoliu", si fosta proprietara, Agentia Nationala pentru Sport, nici macar nu s-a semnat un act de predare-primire! Totusi, se cheltuiesc bani pentru proiect, studiu de fezabilitate si toate celelalte demersuri care implica bani, dar nu si lucrari efective.

Atletismul a luat o noua 'teapa>>

Constructia noului stadion de atletism, unde nu era nimic de demolat, intarzie, dar din cu totul alte motive: lipsa unei Hotarari de Guvern si lipsa finantarii, adica exact elementele principale. In concluzie, pana la aceasta ora, nimeni nu s-a apucat de treaba, pentru ca UEFA a anuntat ca va face public numele tarii care va gazdui finala Cupei UEFA din 2009 in luna octombrie.

Apoi, mai exista si contractul de inchiriere al "Nationalului" de catre echipa Steaua, aceasta dorind sa evolueze in fata a 50.000 de spectatori in grupele Champions League, ceea ce ar duce la o reteta financiara de invidiat, cu atat mai mult cu cat UEFA nu este chiar multumita de dotarea de pe Stadionul Ghencea. Mai mult, chiar si Rapidul s-a aratat interesata de a juca, in conditiile in care va elimina pe FK Sarajevo, in Cupa UEFA, tot pe "National", mai ales ca Stadionul Giulesti se afla in renovare in cea mai mare parte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.