Dragomir este convins ca unii dintre marii campioni au fost informatori. Cit despre seful LPF, acesta recunoaste ca bandaja fotbalistii pentru a ascunde valuta

Sportivii faceau parte din categoria privilegiatilor in comunism, care puteau sa treaca granita fara prea multe formalitati. Contactul cu sisteme politice total opuse nu putea sa scape nesupravegheat de Securitate, toate delegatiile fiind insotite de un personaj din structurile serviciilor. In plus, este de presupus ca multi dintre sportivi sa fi fost atrasi, "prin metode specifice", sa dea informatii in legatura cu colegii tentati de mirajul Occidentului. De exemplu, multipla campioana la tenis de masa, Otilia Badescu, incearca de peste doi ani sa afle cine a turnat despre ea, astfel incit i s-a interzis o lunga perioada participarea la turneele internationale. In aceasta situatie sint probabil multi sportivi, desi Ilie Nastase a descoperit cu stupoare ca nu are nici un fel de dosar, fapt putin probabil, tinind cont de personalitatea, contactele si multiplele iesiri in strainatate ale tenismanului roman.

Mitica a turnat "cu playere"

Invitat luni seara la emisiunea "Sinteza zilei" (Antena 3), Mitica Dragomir a oferit o varianta romantata a contactelor cu Securitatea, in care sportivii faceau comert pentru baietii cu ochi albastri, cu care erau aproape amici. "Eu nu am dat declaratii decit dupa 1989, cind am fost arestat, inainte nu am semnat nici un angajament. Acum sint si eu curios sa vad cine a dat, sa puna toate dosarele pe Internet, sa vedem si noi ce caractere am avut", a declarat seful Ligii, convins fiind ca multi dintre marii sportivi au fost informatori. "Umblam dupa copite… aaaa… potcoave de cai morti. Si daca spunem, domne, ca a fost un mare sportiv, dar a avut un caracter mai deplasat, pe cine mai intereseaza in foametea asta?", a continuat Dragomir.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.