Barcelona a inceput in forta noul sezon, adjudecandu-si primul trofeu din cele sase pe care le poate cuceri in acest an competitional (Primera, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei si Campionatul Mondial al cluburilor). Catalanii au castigat Supercupa Spaniei, dupa ce au invins cu 3-0, in mansa secunda de pe stadionul Nou Camp, pe Espanyol. Gratie victoriei din tur cu 1-0, dar si a reusitelor lui Deco, care a marcat de doua ori, si Xavi, Barcelona a reusit sa egaleze performanta rivalei Real Madrid, cu sapte astfel de trofee castigate.

Elevii lui Frank Rijkaard nu au avut prea mult timp pentru a sarbatori victoria, ei intrand rapid in programul de pregatire pentru Supercupa Europei. Partida se va juca vineri seara, la Monaco, in Principat fiind programata si tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor. Castigatoarea C1 va intalni pe stadionul "Luis II" detinatoarea Cupei UEFA, care este tot o reprezentanta a fotbalului spaniol, FC Sevilla.

Confruntarea din Principat va reprezenta o premiera in fotbalul european, fiind pentru prima data in istoria UEFA cand pentru trofeu se vor lupta doua formatii din aceeasi tara. Barcelona si FC Sevilla s-au mai intalnit o singura data intr-un duel organizat de forul continental, in sezonul 1995-1996, in turul trei al Cupei UEFA. in acea confruntare, un rol important l-au jucat si doi dintre jucatorii exponentiali ai generatiei de aur - Gheorghe Hagi si Gica Popescu, ambii echipieri ai catalanilor. "Regele" a punctat in meciul tur (21 noiembrie), la Sevilla, Barcelona smulgand astfel un egal care o facea sa priveasca mai linistita mansa secunda. Pe 5 decembrie a iesit in evidenta "Baciul", marcand golul doi al catalanilor, care s-au impus in cele din urma cu scorul de 3-1.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.