Steaua continua seria victoriilor la scor pe teren propriu. Dupa succesul cu 3-0 in fata Universitatii Craiova, duminica seara elevii lui Olaroiu au trecut si de FC Vaslui cu 3-1. Acest lucru nu poate decat sa-i linisteasca pe suporteri si pe Gigi Becali, care s-a oferit deja sa-i fie sofer presedintelui tarii, in vederea meciului retur cu Standard Liege din ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, mai ales ca belgienii nu au reusit decat un egal in partida cu Genk.

Olaroiu nu a mai facut deplasarea in Belgia pentru a urmari jocul adversarei de maine seara (ora 20.30), insa si-a trimis secundul, Catalin Necula, pentru a-i spiona pe jucatorii de la Standard. Ajutorul lui Oli a ramas impresionat de evolutia americanului Oguchi Onyewu, care in opinia sa este pericolul numarul 1 pentru Steaua. "Reintrarea americanului este un element esential. El a adus soliditate in aparare si a redat increderea. Personal, as fi preferat sa-si prelungeasca absenta cu cateva zile. Aceasta echipa nu are nimic de-a face cu cea pe care am vazut-o la Lokeren, mai ales in planul organizarii. Standard a progresat, iar obtinerea calificarii va fi mai grea decat am prevazut in seara meciului tur. Mai ales ca aceasta echipa isi poate imbunatati jocul", a spus Necula.

Chiar si asa, Gigi Becali este sigur ca echipa pe care o patroneaza se va califica in grupele Ligii Campionilor. Mai mult chiar, presedintele CA Steaua s-a oferit sa-i fie sofer presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pentru a-l conduce la restaurantul unde "ros-albastrii" vor sarbatori victoria. "Cine nu are placerea sa-l aiba pe presedinte alaturi, mai ales in momentele astea? Data trecuta ne-am intalnit la Golden Blitz, acum poate plecam direct de la stadion in Maybach, are si sofer, si miliardar, si pe viitorul presedinte. Ma fac si soferul presedintelui, ce rost are sa mai mearga cu SPP-ul?", a comentat finantatorul stelist.

Arbitru va fi Graham Poll

UEFA da din nou emotii "ros-albastrilor" delegandu-l pe Graham Poll la partida de pe "Lia Manoliu", dupa ce partida tur a fost arbitrata de rusul Valentin Ivanov, criticat de Sepp Blatter dupa prestatia din meciul Portugalia - Olanda (1-0), de la CM 2006, cand a acordat nu mai putin de 20 de cartonase, dintre care patru rosii. Centralul englez a comis-o in partida Australia - Croatia (2-2), din ultima etapa a fazei grupelor. Poll a eliminat in acea partida trei jucatori, Simic si Simunic de la croati si pe Emerton de la australieni.

Englezul a ramas celebru pentru faptul ca i-a aratat trei cartonase galbene lui Simunic (in minutele 61, 90 si 90+3) pana sa-l elimine. Graham Poll, singurul arbitru englez de la Cupa Mondiala, a anuntat atunci ca a fost ultima sa prezenta la un turneu final, urmand sa mai conduca doar partide din campionatul Angliei si cupele europene. Poll va fi asistat la cele doua linii de catre alti doi arbitri din Anglia, David Babski si Peter Kirkup. Observator pentru arbitri a fost desemnat francezul Michel Vautrot, care in urma cu 20 de ani a arbitrat Steaua in finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, cand "ros-albastrii" au invins Barcelona la penalty-uri.

Graham Poll a mai condus la centru o partida pe teren propriu a Stelei, in 1997, atunci "militarii" invingand cu 2-1 pe Fenerbahce, prin golurile marcate de Militaru si Ciocoiu.

Lipsa de atacanti la belgieni

Problema cea mai mare a tehnicianului Johan Boskamp pare a fi in ofensiva, unde nu-i va putea folosi pe De Camargo si Conceicao. Principalul pericol pentru Steaua il reprezinta Sa Pinto, care a evoluat foarte bine in remiza din campionat. "Este mult mai bine. Am reusit sa jucam mai compact si nu am pierdut baloane atat de repede, mai ales datorita aportului lui Sa Pinto. Ma bucura faptul ca am luat un punct la Genk, dar nu pot sa uit realitatea: nu am decat putine solutii ofensive, in contextul in care De Camargo mai are 15 zile de indisponibilitate, iar Conceicao o luna", a spus Boskamp.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.