Dupa ce i-a ignorat total pe dinamovisti la debutul campionatului, spunind ca acestia nu au sanse in lupta pentru titlu, Gigi Becali s-a declarat stupefiat de evolutia alb-rosiilor in meciul cu Poli Timisoara. Patronul stelist crede ca jucatorii antrenati de Mircea Rednic au redevenit o amenintare pentru echipa sa

Doua titluri cistigate consecutiv i-au marit increderea lui Gigi Becali in fortele echipei sale. "In RomTotusi, Gigi a facut o concesie celor de la Rapid, pe care i-a considerat singurii adversari demni de luat in seama in acest campionat. Rivalii traditionali, cei de la Dinamo, nici nu au fost ba- gati in seama de latifundiar. "N-au nici o sansa dinamovistii. Doar cu Rapidul s-ar putea sa mai avem ceva probleme. In rest, n-am nici o grija. Steaua este deja prea puternica pentru RomOpiniile patronului stelist s-au schimbat radical dupa patru etape disputate din prima liga. Steaua a avut un parcurs bun, cu trei victorii si un egal in deplasare, la Timisoara, ocupind insa locul trei. Rapid, considerata principala amenintare, se chinuie undeva pe locul sapte, obtinind doar o victorie si trei remize.

In schimb, Dinamo a inceput in tromba cu patru victorii pe linie, ultima dintre ele obtinuta cu Poli Timisoara, la un scor reconfortant, 3-1. Succesul "ciinilor" cu banatenii l-a descumpa nit pe Gigi Becali, care nu se astepta ca Dinamo sa aiba un start de sezon asa de bun. "Ma infricoseaza D i n a - m o . Nu credeam ca pot sa-si revina atit de repede. Nici nu stiu ce sa zic.

Au reusit sa formeze iar o echipa, lucru pe care nu-l anticipam atit de curind", a spus Gigi, vizibil ingrijorat, prevazind parca faptul ca Steaua va avea viata grea in acest campionat tocmai cu echipa pe care initial o ignorase.

Razboiul banilor

Nu ia in seama noile directive ale FRF Intre granzii campionatului lupta din teren este secondata de lupta din culise. Sume mari de bani oferite echipei cu care joaca rivalii, telefoane date pentru a convinge sau a pune presiune, toate constituie arsenalul neortodox, dar eficient al echipelor aflate in lupta pentru titlu.

Cel care a declansat nebunia sezonul trecut, Gigi Becali, a indignat opinia publica, urmarind ca in filme autocarul Gloriei Bistrita pentru a oferi bani fotbalistilor. Noile directive ale FRF, care interzic stimularile, nu vor opri acest fenomen care va incepe cel mai probabil imediat dupa etapa a zecea.

"Pot sa ofer bani prin intermediari. Nu va sti nimeni. Fac orice lucru care nu ma duce la puscarie. Nu-mi pasa de suspendari", a spus Becali, pentru care adversarele celor de la Dinamo vor deveni acum principalele tinte ale stimularilor. Sezonul trecut, Becali a anuntat prima stimulare in etapa a XI-a, cind a recunoscut ca a dat 30.000 de euro Jiului pentru rezultatul de 1-1 cu Dinamo.

Circ Becali-Borcea

In afara de duelul sportiv dintre Steaua si Dinamo exista si un razboi al ironiilor, care se desfasoara intre Gigi Becali si Cristi Borcea. Cei doi intretin prin mass-media, dar si personal, un adevarat show creat de orgoliile extrem de mari ale celor doi.

Astfel, profitind de cele doua campionate cistigate consecutiv, Becali si-a permis sa-l ia peste picior pe Borcea, imitind cu orice ocazie celebra replica a dinamovistului: "La- sati-ne sa ne pregatim pentru Liga Campionilor". Becali a povestit chiar o faza memorabila.

"Am pierdut doua zile ca sa-i aflu numarul de telefon si sa-l sun ca sa-l iau la misto. L-am prins greu, dar mie, cind imi intra ceva in cap, fac si gata. Mi-a raspuns si i-am zis ca-i cer un sfat. Mi-a spus amabil ca o face cu cea mai mare placere si atunci l-am intrebat pe Cristi cum sa fac sa ma pregatesc si eu de Liga Campionilor", a rememorat ri- zind Becali. Acesta nu mai era asa zimbitor duminica seara, dupa victoria lui Dinamo cu Poli.

"Eu nu pot sa-mi permit sa pierd campionatul asta. Ma impusc. Pai ce, dupa ce l-am luat atit la misto pe Borcea, sa-l las pe el sa se pregateasca de Liga Campionilor anul viitor? Exclus! Vreau si anul acesta in Liga, dar vreau si sezonul viitor. asta e obiectivul meu", a incheiat Gigi.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.