Monoposturile si intregul echipament vor fi transportate cu ajutorul camioanelor si al vapoarelor pe traseul Budapesta-Trieste-Istanbul, pentru a evita problemele de la vamile din Bulgaria si din Serbia

Marele Circ va da o noua reprezentatie la sfirsitul acestei saptamini in Turcia, pe cel mai nou circuit intrat in calendarul Campionatului Mondial de Formula 1. Dificil pentru piloti, care trebuie sa faca fata unui traseu cu denivelari pe "toboganul de la Istanbul", combinat cu treceri bruste de la viraje deosebit de lente la sicane ultrarapide, Grand Prix-ul de linga Bosfor constituind o provocare si pentru administratorii scuderiilor. Este singura etapa a CM in care echipamentul nu va fi urcat in avioanele speciale, tonele de materiale urmind sa fie transportate de la Budapesta, orasul care a gazduit precedenta cursa, in camioane uriase pina in portul Trieste, de unde vor fi imbarcate in vapoare.

"Initial, am ezitat sa apelam la o astfel de solutie pentru a ajunge de la Budapesta la Istanbul. Complexitatea problemelor care s-ar fi ivit in vamile din Bulgaria si din Serbia ne-au facut sa apelam la solutia maritima", a declarat Miodrag Kotur, responsabil al operatiunilor logistice de la Ferrari. Aceeasi ruta au ales si producatorii de pneuri de la Bridgestone, care au ancorat ieri-dimineata trei vapoare in portul din Istanbul.

Modelul Paris-Dakar

Kotur a inceput sa lucreze cu directorul general al scuderiei italiene, Jean Todt, inca din 1988, anul cind s-au intilnit la Raliul Paris-Dakar, competitie in care echipamentul se transporta exclusiv in camioane. "Traversarea pe mare dureaza 56 de ore, totul fiind coordonat de o companie specializata in transport international. Vaporul va fi unul special pentru camioanele de Formula 1, nu pentru camioane normale", a mai spus Kotur, aceasta fiind probabil si explicatia faptului de ce nu a fost aleasa Dunarea ca ruta mult mai scurta de ajungere in capitala Turciei.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.