Rapid Bucuresti va primi in aceasta seara vizita Universitatii Craiova, intr-unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a IV-a a Ligii I. Fara indoiala, partida, ce va incepe de la ora 21.00, va fi una a orgoliilor, in care oltenii vor incerca sa respecte traditia si sa nu piarda doua meciuri consecutive pe stadionul Giulesti

Rapidul va disputa primul meci din sezonul 2006-2007 al Ligii I in fata propriilor suporteri, dupa ce, in etapa a doua, giulestenii au fost exilati pe stadionul din Ploiesti din cauza unei sanctiuni primite in editia in ultima etapa a campionatului trecut.

Tehnicianul Rapidului, Razvan Lucescu, a primit o lovitura grea in urma cu doua zile, cand, la un antrenament, Romeo Stancu a suferit o accidentare foarte grava, din cauza careia va lipsi de pe gazon aproximativ sase luni. Ghinionul mijlocasului rapidist nu face altceva decat sa complice situatia "visiniilor" care mai au de disputat un meci extrem de important, joi, cand in Giulesti vine FK Sarajevo, pentru mansa secunda a turului doi al Cupei UEFA.

Pe langa aceasta accidentare a lui Romeo Stancu, conducerea Rapidului duce o lupta extrem de grea pentru aducerea a trei jucatori de la vecinii de cartier, Sportul Studentesc. Patronul formatiei din Regie, Vasile Siman, se lasa greu convins de giulesteni si nu vrea sa renunte la Ionut Mazilu, Costin Lazar si Stelian Stancu.

Mijlocasul rapidist Valentin Negru crede ca revenirea echipei sale in Giulesti va insemna si o victorie in fata Universitatii Craiova, insa a recunoscut ca urmatoarea partida, cea cu FK Sarajevo, va fi una decisiva.

"Cred ca o sa castigam, pentru ca este primul nostru meci din acest campionat pe care il vom disputa in Giulesti. Pentru noi, urmatoarele doua meciuri sunt decisive, pentru ca, daca invingem Craiova si o eliminam pe Sarajevo din Cupa UEFA, atunci lucrurile vor intra in normal", a declarat Negru. Rapidistul a spus ca e normal ca patronul oltenilor, Adrian Mititelu, sa fie optimist si sa creada intr-o victorie a Craiovei, dar l-a sfatuit pe acesta sa vorbeasca doar dupa incheierea partidei.

Colegul lui Valentin Negru din linia mediana a Rapidului, Emil Dica, isi doreste o victorie in meciul cu Craiova, care ar aduce un moral mult mai bun echipei. "Ei vor veni sa dea totul aici, mai ales dupa victoria cu FC Arges, asa ca va fi un meci greu. Noi insa speram sa castigam, pentru a avea un moral bun inaintea partidei cu Sarajevo din Cupa UEFA", a precizat Emil Dica.

Ultima intalnire dintre cele doua formatii a avut loc tot pe stadionul din Giulesti, in data de 18 mai 2005, si a insemnat o umilinta pentru Universitatea Craiova. Rapidul a calcat in picioare, cu 4-0, o echipa ce se pregatea sa evolueze la matineul Diviziei B.

Cu toate acestea, statistica spune ca oltenii nu au pierdut niciodata de doua ori consecutiv pe terenul giulestenilor, insa nici nu au obtinut prea multe victorii. Ultimul succes al Craiovei pe terenul Rapidului a fost obtinut in data de 6 aprilie 2003, cand Universitatea s-a impus cu 2-0.

Masurile de siguranta pentru aceasta partida, considerata una de risc maxim, vor fi asigurate de 350 de jandarmi din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti. Suporterii echipei Rapid vor fi dispusi la Peluza a II-a si Tribuna a II-a, in timp ce fanii formatiei Universitatea vor sta in Tribuna a II-a, sectorul dinspre Peluza I. Accesul publicului pe stadion va fi permis incepand cu ora 19.00, iar comercializarea bauturilor alcoolice in zona va fi interzisa dupa ora 18.00.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.