Fostul presedinte al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a fost chemat de procurorii anticoruptie, dupa ce Constantin Iacov, presedintele lui FC National, a prezentat la DNA inregistrari ale unor convorbiri telefonice efectuate inaintea meciului FC National - Pandurii Tirgu Jiu. Iacov sustine ca a fost sunat de Porumboiu, care i-ar fi promis bani pentru ca FC National sa cistige meciul cu Pandurii, pentru a evita retrogradarea din Divizia A a echipei vasluiene.

La finalul partidei cu Pandurii, scor 3-2, din etapa a XXVIII-a, el spunea ca i s-ar fi oferit 60.000 de dolari pentru victorie. Iacov a sustinut ca banii au fost promisi de oficialii de la FC Vaslui si Jiul Petrosani. Oficialul bancar a precizat ca a primit 30.000 de dolari de la patronul Jiului, Alin Simota, suma pe care a inregistrat-o in contabilitate.

Pe de alta parte, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a solicitat autoritatilor judiciare din mai multe tari din Europa si Asia informatii privind transferurile de jucatori in perioada 1990-2006, dupa semnalarea in presa a cazurilor Adrian Mutu (transferat de la Dinamo la Internazionale Milano in 2000) si Florin Bratu (transferat de la FC Rapid la Galatasaray in 2003).


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.