Atractie. In patru orase din arhipelagul nipon se vor desfasura intrecerile celor patru grupe ale CM. SUA a adus toate starurile din NBA pentru a recuceri titlul castigat de Serbia-Muntenegru chiar in America

Japonezii sunt gata sa arate lumii de ce sunt porecliti "fanatici ai muncii". Niponii au muncit enorm pentru ca Mondialele masculine de baschet care incep azi in tara lor (in direct la TV Sport, azi, de la 19.00, meciul Puerto Rico - SUA) sa se desfasoare perfect.

Televiziuni din peste 100 tari vor transmite meciurile, mai ales ca disputa pentru titlu se anunta a fi extraordinara. O data la patru ani, cele mai bune reprezentative de baschet din lume isi disputa coroana suprema. Interesul este cu mult mai mare decat la jocurile olimpice, spre exemplu.
Raniti in orgoliul propriu dupa esecul din propriul fief, americanii au adus in Japonia vedetele din NBA.
LeBron James si Dwayne Wade, MVP al finalei castigate de echipa sa, Miami Heat, sunt oamenii in jurul carora fanii se invart ca metalele atrase de magnet.

Vanzari de cinci milioane $

Japonezii au dat navala la bilete, care au fost vandute de mult. Este prima oara cand Federatia Internationala pune in vanzare obiecte promotionale in sistemul online. Pana acum, FIBA a adunat peste cinci milioane de dolari doar din acest domeniu. La loc de cinste figureaza Bad Badtzu Maru, mascota Campionatelor Mondiale masculine de baschet.

Vizita la baza militara din Seul

Americanii au facut o vizita la baza lor militara din Seul, unde soldatii au putut sa-i vada in echipament militar pe baschetbalistii de milioane din NBA.
Acestia s-au pozat cu toti amatorii, au acordat autografe si au facut o scurta demonstratie despre posibilitatile lor sportive. Cel mai bine s-a simtit antrenorul Mike Krzyzewski, care si-a inceput cariera chiar in Coreea.

Mister K

Mike Krzyzewski este omul in care americanii si-au pus toate sperantele. El si-a inceput cariera in baschetul militar, a trecut pe la Colegiul Duke, iar acum are sub control vedetele din NBA. Daca nu va castiga Mondialele, Mister K stie ca va primi oprobiul public, tocmai de aceea el are zilnic discutii individuale cu starurile pe care se straduieste sa le convinga sa formeze o echipa.

Sarbii au doar un om din NBA

Actuala campioana a lumii, Serbia-Muntenegru, are doar un singur jucator din NBA. Este vorba de Darko Milici, care joaca la Orlando Magic. Detinatoarea titlului olimpic, Argentina (tara care a gazduit si prima editie a mondialelor, in 1950), este condusa in continuare de Manu Ginobili (San Antonio Spurs), unul dintre cei patru sportivi care evolueaza in fantastica lume a baschetului american.

Grupa A (Sendai):Argentina, Franta, Liban, Nigeria, Serbia-Muntenegru, Venezuela

Grupa B (Hiroshima):Angola, Germania, Japonia, Noua Zeelanda, Panama, Spania

Grupa C (Hamamatsu):Australia, Brazilia, Grecia, Lituania, Qatar, Turcia

Grupa D (Sapporo):China, Italia, Puerto Rico, Senegal, Slovenia, SUA

* se califica pentru optimi de finala primele patru formatii din fiecare grupa


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.