De mai multi ani, Catalina Ponor viseaza ca dupa ce va spune adio marii performante, in calitate de sportiva, sa poata ramane in mirifica atmosfera a gimnasticii, mai departe. Cum? Modalitatea la care s-a oprit ar fi fost aceea a unei academii de specialitate. Cu alte cuvinte, ce au realizat, peste Ocean, Nadia si Bart Conner. O scoala de modelare a noi talente in sportul gratiei, pe litoral, in orasul ei natal, unde lumea o cunoaste, o pretuieste si o iubeste. Visul infiripat nopti in sir parea realizabil, in conditiile in care Catalina n-ar fi fost singura. S-a gandit ca l-ar putea avea alaturi pe fostul antrenor care a si descoperit-o, Matei Stanei. Un tehnician care s-a dovedit ca stie sa lucreze cu incepatorii, cum a fost candva si Catalina. Numai ca aceasta a fost odata, cand Matei Stanei avea cu 20-30 de ani mai putin. Acum a trecut de 60 si numai ambitia de a o recupera pe Catalina pentru marea performanta (dupa deruta gimnastei, in perioada de dupa Olimpiada ateniana) l-a facut sa reintre in sala de antrenament. Matei Stanei ramane un capitol frumos din viata triplei laureate olimpice si atat.

Fara un antrenor cu o mare experienta, visul Catalinei s-a risipit treptat. Dar, si din alte motive; in principal cele strict financiare. Catalina si-a facut un calcul destul de simplu. Proiectul unei scoli private de gimnastica, fie el la inceput nu de talia celei al Nadiei si a lui Bart, ar insemna pe putin 200.000 de euro, stiut fiind ca, de pilda, o "barna" costa cam 15.000 de euro, iar un "sol" aproape 20.000. Dar, locatia unei sali de minimum 3-400 de metri patrati? Dar schema personalului de specialitate - antrenori, medici, kinetoterapeuti, maseuri etc., etc.? S-ar putea ajunge si chiar depasi fabuloasa suma (pentru ea...) de 7-8 miliarde de lei vechi! Catalina inca viseaza, dar la proiecte cu alte dimensiuni. Ceva mai terestre.

De pilda, sa dea curs unor oferte de publicitate ale unor companii de asigurari din SUA. Ar mai fi si alte oferte, dar deocamdata amana sa le ia in discutie, deoarece "bate la usa" deplasarea in Japonia, unde va participa la spectacolul demonstrativ care va avea loc la Tokyo, la sfarsitul saptamanii viitoare. La inapoiere Catalina va trebui sa continue insa un tratament special la Bucuresti, la o miniclinica condusa de un medic din Germania pentru a atenua intr-o prima etapa durerile de coloana vertebrala care o tot supara de o vreme incoace. Pentru cine nu stie, Catalina a concurat suferinda la mondialele din anul trecut din Australia, ceea ce a si explicat prestatia ei sub cea de la Atena.

Medicul german a asigurat-o ca urmand riguros un tratament, care va dura circa trei luni, sanatatea i se va restabili integral. Poate nu va fi chiar asa, stiut fiind ca afectiunile pe coloana, o data declansate (si mai ales inaintand in varsta) cedeaza destul de lent. Totusi, in urma acestui tratament buna dispozitie a Catalinei va fi cu totul alta. Asa cum si-ar dori-o in special duminica, 20 august, cand va implini 19 ani...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.