Situat alaturi de Nadia Comaneci, Hagi sau Ilie Nastase in clasamentul celor mai iubiti oameni de sport din Romania, Gigi Becali prinde puteri si intrezareste surprize la urmatoarele alegeri generale. Daca in lumea afacerilor afirma ca e deja numarul unu, el crede ca la fotbal si in politica mai are de lucrat. Pina la calificarea in optimile Ligii, finantatorul spune ca e tare doar la capitolul bussiness

Intr-un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale si finantat de Fundatia Societatea Civila, Gigi Becali ocupa pozit ia a 5-a in topul celor mai iubiti sportivi romani. "Ma maguleste aceasta veste. Nu pot sa spun decit ca, la urmatoarele alegeri, cu siguranta vor exista surprize. Sint din ce in ce mai popular. Nu vedeti ca oriunde se intimpla ceva important lumea imi cere parerea?", a spus patronul din Ghencea. Becali recunoaste ca nu toate domeniile sale de activitate se afla inca la nivelul "foarte bine".

"Doar la afaceri pot sa vorbesc de calificativul asta, doar aici sint pe primul loc. Apoi ar urma politica, pe o treapta usor superioara fotbalului, pentru ca in politica, spre deosebire de fotbal, am preluat un partid fara nume, fara istorie si fara traditie. Tot ce exista la PNG este facut de mina mea. Am intrat in politica de la zero si nu peste mult timp voi fi in frunte".

Becali recunoaste ca ii este dator fotbalului pentru tot capitalul de imagine acumulat de-a lungul ultimilor ani, insa sportul-rege a ramas in clasamentul sau pe ultimul loc. "Steaua e o echipa galonata, cu o istorie bogata in spate. Eu am preluat-o de citiva ani, dar nu sint inca pe deplin multumit de ce am realizat aici. Deja toata lumea stie ce imi doresc eu in materie de fotbal: sa trec de grupele Ligii Campionilor. Atunci, poate ca ierarhia se va schimba", a incheiat increzator Becali.

Dica ramine in Ghencea

Referitor la zvonurile conform carora Nicolae Dica ar urma sa plece de la Steaua in perioada imediat urmatoare, Gigi Becali a afirmat ca nu este nimic adevarat. "Impresarii astia care vin sa il vada ar fi mai bine sa isi gaseasca altceva de facut. Le dau eu bani, numai sa ne lase in pace", a spus finantatorul stelist. Totusi, se pare ca la meciul Stelei cu SC Vaslui se vor afla in tribuna si citiva scouteri englezi, care il urmaresc de mai mult timp pe decarul ros-albastrilor.

"Am facut ce trebuia sa fac"

Gigi Becali i-a dat un raspuns si lui Sebastian Bodu, care a afirmat ieri ca, in mod indirect, toti cetatenii au de suferit de pe urma datoriilor neplatite ale Stelei: "Steaua nu a luat imprumuturi de la stat pe care sa nu le mai plateasca inapoi. Daca am salvat Steaua de la inec, vi se pare normal sa fiu si amendat? Daca nu preluam echipa asta? Ajungea falimentara, disparea, iar datoria de la stat ajungea si mai mare. Eu zic ca am facut bine ce am facut", s-a dezvinovatit Becali.

"A ajutat Steaua in 1986!"

Administratorul lui Dinamo, Cornel Dinu, spune ca, in trecut, fotbalistii care au colaborat cu fosta Securitate au fost ajutati sa ajunga la performantele obtinute: "Noi nu am fi ajuns in semifinala Cupei UEFA cu Hamburg si nici Steaua nu ar fi cistigat Cupa Campionilor la Sevilla", a declarat Dinu. Acesta recunoaste ca a fost unul dintre colaboratorii Securitatii: "Am colaborat din punct de vedere fotbalistic. Eu eram ofiter, iar Dinamo era echipa Securitatii".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.