Cele mai multe cluburi din Liga I s-au transformat in societati pe actiuni, pasind datoriile uriase catre vechile asociatii. In cazul echipei din Ghencea, judecatorii au stabilit ca nu exista nici o legatura intre fosta administratie a clubului Steaua si cea actuala, patronata de Gigi Becali. Restanta de 11 milioane de euro care figureaza in dreptul Stelei va fi platita din bugetul statului.

Problema cluburilor de fotbal cu datorii la Fisc este inca departe de a fi rezolvata. ANAF a dat publicitatii cifrele la care se situeaza datoriile cluburilor de fotbal, din care reiese un clasament al celor mai mari rau-platnici din fotbal.

Cluburile din Bucuresti conduc detasat in topul datornicilor, numai ca patronii incearca sa se dezica de vechile restante, dupa ce cluburile au fost transformate in societati pe actiuni. La Steaua, problema datoriilor catre stat a luat amploare in octombrie anul trecut, cind Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus sechestru pe toate bunurile patronului Gigi Becali in urma creantei de peste 11 milioane care figura in dreptul Clubului din Ghencea.

Ulterior, presedintele ANAF, Sebastian Bodu, si Gigi Becali au ajuns la un acord pentru ridicarea sechestrului, urmind sa se hotarasca in justitie daca vechea societate, cea care a provocat datoria, mai are vreo legatura cu actualul Club Steaua. Decizia formulata de judecatorii Tribunalului Bucures ti a dat cistig de cazua patronului din Ghencea. Cum vechiul Club Steaua nu mai detine decit un calculator si o imprimanta, urmeaza ca datoria inca existenta sa fie platita din bani publici.

DATORII RAMASE PE NUMELE VECHILOR ASOCIATII:

Steaua 12.000.000 de euro
Otelul 8.000.000 de euro
Dinamo 7.000.000 de euro
FC National 5.000.000 de euro
Rapid 3.000.000 de euro
Universitatea Craiova 2.000.000 de euro
FC Arges 2.000.000 de euro
Poli Iasi 1.700.000 de euro
Jiul 500.000 de euro
Sportul 300.000 de euro
SC Vaslui 170.000 de euro
Unirea Urziceni 2.500 de euro

Gigi a gasit solutia

Becali nu mai este in mod oficial finantatorul Stelei. El a vindut actiunile clubului la doi nepoti ai sai si un cumnat. "Sa vedem ce o sa mai spuna Bodu acum, ca nu mai sint nici actionar, nici administrator. Tranzactia a fost formala, pentru ca tot eu dau banii la club. Rudele mele nu se implica deloc in fotbal, chiar daca figureaza in acte", a spus Gigi Becali, dupa izbucnirea conflictului cu Sebastian Bodu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.