A castigat medalia de aur la doua olimpiade, a dominat proba de saritura in inaltime timp de un deceniu si a doborat de 14 ori recordul mondial. Acum ocupa functia de presedinte de onoare in cadrul Federatiei Romane de Atletism si trage un semnal de alarma. Iolanda Balas-Soter spune ca, pana la JO din 2012, atletismul romanesc ar putea conta doar pe hartie.

- Doamna Balas, poate fi catalogat un dezastru rezultatul delegatiei romanesti la Europenele de la Goteborg?

- Atletismul romanesc s-a intors intotdeauna
cu o medalie de la competitiile europene sau mondiale. Daca privim din punctul de vedere al federatiei, obiectivul a fost atins. S-a stabilit initial un obiectiv de trei-patru medalii, apoi s-a modificat la una-doua medalii, ceea ce s-a si obtinut. stiam la ce sa ne asteptam, la o recolta saraca.

- Este Luxemburgul mai buna ca Romania la atletism?

Da, este trist ca am avut o clasare mai slaba decat Luxemburgul. Mai trist pentru noi este ca pana si Israelul, care este in plin razboi, a castigat o medalie de aur. Ma dor astfel de lucruri.

- Care au fost motivele unei astfel de clasari slabe?

- In primul rand, au lipsit doua atlete valoroase, Ionela Tarlea si Maria Cioncan, accidentate. Din pacate, ne-a lipsit si o echipa buna la maraton, unde avem atlete de valoare precum Lidia simon. Se prefera concursurile pe bani in locul campionatelor europene. Nu poti face multe curse de maraton pe an, asa ca trebuie ales. Sunt sigura ca le vom vedea la cursele de la Roma, New York sau Londra…


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.