In aceasta seara, de la ora 20.00, reprezentativa Romaniei disputa pe stadionul "Farul" din Constanta partida amicala cu nationala Ciprului. Un meci care constituie ultima verificare a "tricolorilor" inaintea "bataliilor" din calificarile pentru turneul final al Campionatului European din 2008, calificari care incep pe 2 septembrie, cu partida impotriva Bulgariei, si la capatul carora speram ca echipa noastra sa ajunga din nou la marile competitii. Referitor la meciul de astazi, selectionerul Victor Piturca a marturisit ca asteapta de la el "sa fie un test util, in care sa mai punem la punct anumite lucruri si, totodata, sa testam doi-trei jucatori care au evoluat mai putin in ultima vreme la echipa nationala".

Probleme cu Dorinel?

La primul antrenament al reprezentativei "tricolore", sustinut luni dupa-amiaza la Constanta, veteranul lotului, Dorinel Munteanu (aflat la cea de-a 131-a selectie), s-a pregatit separat. Antrenorul-jucator al echipei CFR Cluj a efectuat doar alergari usoare si cateva miscari de streching, el acuzand o serie de probleme medicale dupa ultima partida sustinuta de echipa lui la Piatra Neamt. "Nu cred ca este vreo problema serioasa, dar, pentru orice eventualitate, ma voi consulta cu doctorul", a declarat Dorinel, lasand astfel de inteles ca nu se pune problema ca el sa nu evolueze in confruntarea din aceasta seara. Altfel, la sedinta de pregatire au participat si cei doi jucatori ai echipei italiene Fiorentina, Bogdan Lobont si Adrian Mutu, care n-au fost prezenti la Casa Fotbalului cu prilejul reunirii lotului.

"Avem unele probleme inaintea acestui meci, dar important este ca baietii sa-si revina cat mai repede si sa abordam aceste preliminarii apti. Ne dam seama ca trec anii peste noi si nu am reusit inca nici o calificare. Este una dintre ultimele sanse pe care le avem, de aceea vrem sa fim mult mai concentrati, mai seriosi, pentru a obtine calificarea la Euro-2008", a declarat Mutu la sfarsitul sedintei de pregatire.

"Trebuie sa castigam cu Cipru si sa pornim cu dreptul in noua campanie. Stoicikov (n.r. selectionerul Bulgariei) a fost sa ne vada in America, va fi prezent si la Constanta, iar asta inseamna ca se teme de noi. Important este sa fim in forma", a completat si portarul Bogdan Lobont.
La aceeasi ora cu reprezentativa Romaniei, a sustinut un antrenament si echipa nationala a Ciprului, ai carei jucatori s-au pregatit pe terenul II din Complexul Sportiv "Farul".

Meciul cu numarul 600

Amicalul Romania - Cipru reprezinta jocul cu numarul 600 pentru "tricolori". Totodata, este primul meci jubiliar pe care romanii il disputa pe propriul teren, precedentele astfel de intalniri avand loc pe terenuri straine. Palmaresul general al intalnirilor dintre reprezentativele Romaniei si Ciprului contine 11 jocuri, din care nationala noastra a castigat opt, a remizat de doua ori si a pierdut o singura data, golaverajul fiindu-ne, de asemenea, favorabil: 31-10. Pe teren propriu Romania a jucat de cinci ori impotriva Ciprului si a castigat toate aceste meciuri.

"Tineretul" ia startul in campania de calificare
Tot astazi, de la ora 18.00, reprezentativa de tineret a tarii noastre ia startul in preliminariile CE Under 21, turneul final urmand sa aiba loc anul viitor, in Olanda. Adversarul pe care tinerii "tricolori" il vor intalni astazi, la Urziceni, este reprezentativa similara a Irlandei de Nord.

Pentru a putea spera la calificare, nationala "mica" nu are alta varianta decat victoria, in conditiile in care, in afara noastra si a nord-irlandezilor, din grupa mai face parte doar Germania, pe care echipa antrenata de Emil Sandoi o va intalni pe 5 septembrie, in deplasare. De retinut ca doar prima clasata merge mai departe.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.